Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har pr�vd � tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Hopp til hovedinnhold
20. mai - 03. juni 2020

141 000 strømminger for Festspillene på to dager

Festspillene i Bergen kan notere 141 000 strømminger i løpet av de to første festivaldagene.

Åpningskonsert Mari Eriksmoen og Leif Ove Andsnes Foto: Thor Brødreskift
Mari Eriksmoen, Leif Ove Andsnes og Bergen Filharmoniske Orkester under åpningskonserten i Grieghallen. Foto: Thor Brødreskift.

De tradisjonsrike Festspillene i Bergen vises i år gratis på nett, og spilles inn uten publikum i salen grunnet smittevern.

Etter to av femten festspilldager er det registrert 141 000 strømminger. Besøkende kommer fra store deler verden, og særlig åpningskonserten med blant andre Mari Eriksmoen, Leif Ove Andsnes og Bergen Filharmoniske Orkester (bildet) og konserten med Einar Selvik har vært populære.

– Tilbakemeldingene fra våre digitale publikummere er rett og slett rørende. Det er tydelig at det er mange som savner å kunne oppleve musikk sammen, og at de setter pris på at Festspillene finner sted også i år, tross alt, sier festspilldirektør Anders Beyer.

Arrangementene vises via Festspillene hjemmesider og sosiale medier i perioden 20. mai–3. juni, og noen blir også sendt på NRK2 og bt.no. De foreløpige tallene er basert på antall strømminger på hjemmesiden, sosiale medier og bt.no. Tall fra Vimeo viser at 28,5 % befinner seg i Norge, og 71,5 % utenfor landet. USA, Tyskland og Polen er enkeltlandene med flest strømminger.

Kongehuset er vanligvis til stede på Festspillenes åpningsdag, og i år sendte H.M. Dronning Sonja og H.K.H. Kronprins Haakon en hilsen til festspillpublikummet.

– Jeg tilstår at jeg savner å være i Bergen. Å komme til Bergen om våren og kunne være til stede under åpningen av de internasjonale Festspillene i Bergen er alltid en stor opplevelse, sa Dronningen.

Kronprinsen fremhevet kulturens evne til å skape bånd, også på avstand.

– Norges årlige utstillingsvindu for kunst og kultur er åpent for alle som vil se og høre. Det er kulturens kraft å løfte oss opp fra vår hverdagslige tilværelse og gi oss utsikt og innsikt. Vi trenger alle kunstnerne, musikerne og artistene for å løfte oss. Og vi trenger Festspillene, det 68. i rekken. Kulturen skaper nærhet, også når vi er langt fra hverandre, sa Kronprinsen.

Festspillene i Bergen lanserte nylig et nytt program med 60 programposter, etter at alle arrangement som opprinnelig sto på plakaten måtte avlyses i april. En rekke nye konserter og arrangement i Bergens berømte arenaer vil bli formidlet digitalt, og det blir også gjensyn med noen forestillinger fra de to siste årene samt overraskelser og opptrinn utendørs. Arrangementene kan oppleves i minst 30 dager etter første visning.

Se video fra åpningsdagen her.

Samtale

Koblet til chatbot
Hei! Ingen festspillansatte er tilgjengelige, men kanskje jeg kan hjelpe?
Hei! Jeg er Festspillenes chatbot. Hva kan jeg hjelpe deg med?

Takk for praten!

Hei! Kan vi hjelpe deg med noe?