Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har pr�vd � tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Hopp til hovedinnhold
20. mai - 03. juni 2020

75 000 besøk for Festspillene i Bergen

En foreløpig telling viser en robust økning i antall besøk for Festspillene i Bergen 2019. Det sammenlagte publikumstallet er på ca 75 000, hvorav ca 31 000 er til billetterte arrangement.

Publikummere på Frogman. Foto: Thor Brødreskift

I fjor hadde Festspillene rundt 68 000 besøk, og særlig uteprogrammet nøt godt av uker med sommervær. Temperaturene under årets festspillperiode befant seg adskillig lenger nede på gradestokken.

– Den rekordkalde maimåneden har nok hatt en viss innvirkning på publikumstallet og folks lyst til å gå ut av huset, og vi er glade for å kunne notere oss en økning fra 2018, sier festspilldirektør Anders Beyer.

Etter at Avslutningskonserten i Grieghallen onsdag 5. juni er ferdigspilt, har mer enn 1200 artister opptrådt på til sammen 300 arrangement på 45 arenaer. Programmet inneholdt sju urpremierer, åtte skandinaviapremierer og seks urfremføringer av ny musikk, samt en rekke kunstneriske samarbeid som koblet ensembler, institusjoner og unge og etablerte artister.

På årets program sto blant annet utsolgte kritiker- og publikumsfavoritter som Den innbilt syke, Angélique Kidjo, Yo-Yo Ma & Kathryn Stott og Brandenburgkonsertene m/Concerto Copenhagen. Publikumstallene for den nye konsertserien i festspillteltet på Festplassen i Bergen sentrum har variert, og festspilldirektøren planlegger allerede å videreføre satsingen i 2020.

– En uhøytidelig møteplass midt i sentrum, med lav terskel, lave skuldre og strålende musikalske opplevelser kler Bergen og Festspillene. Nå skal vi bygge videre på erfaringene vi har gjort oss i år, sier Beyer.

Festspillene i Bergen 2019 har også ført til debatt, og både det Hedda-nominerte teaterstykket Ways of Seeing og andelen Grieg på programmet har fått mange til å engasjere seg. Anmeldere i og utenfor Norge var delt i synet på åpningsforestillingen Venter av Calixto Bieito og Karl Ove Knausgård, som umiddelbart reiste videre til København, Bilbao og Vilnius.

– Å skape diskusjon og samtale er nettopp det kunsten kan og skal, mener festspilldirektøren og ønsker debatten velkommen.

Årets festspill fortsatte satsingen på ny teknologi og nye måter å oppleve kunst og kultur på. Nærmere 2000 har møtt orkester og teater med VR-briller på, og rundt 3700 har opplevd åpningsseremonien og andre arrangement i strømmet utgave, uten å fysisk besøke en arena.

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette. Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Avslå

Samtale

Koblet til chatbot
Du snakker nå med en chatbot. For å snakke med en festspillansatt, klikk på knappen i toppen av dette vinduet.
Hei! Jeg er Festspillenes chatbot. Hva kan jeg hjelpe deg med?

Takk for praten!

Hei! Kan vi hjelpe deg med noe?