Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har pr�vd � tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Hopp til hovedinnhold
20. mai - 03. juni 2020

Anders Beyer utnevnt til Professor II ved Universitetet i Bergen

– Jeg er stolt og ydmyk over få en tilknytning til det innovative og kreative universitetsmiljøet i Bergen, sier festspilldirektør Anders Beyer.

Festspilldirektør Anders Beyer. Foto: Hans Jørgen Brun

20. februar ble Anders Beyer tilsatt i en såkalt professor II-stilling ved Fakultet for kunst, musikk og design (KMD) ved Universitetet i Bergen. En slik tilsetting betyr at han er knyttet til KMD i en 20 %-stilling. Han tiltrer 1. mai i år.

– Jeg er svært glad for at vi har fått Anders Beyer med oss på laget. Vårt fakultet er fremdeles i en etableringsfase og vi tror Anders har svært mye å bidra med nå, sier professor Frode Thorsen, dekan ved Fakultet for kunst, musikk og design.

Fakultetet ønsker å trekke Beyer inn som ressurs på tvers av fag og disipliner, på alle nivåer, til åpne forelesninger og seminarer for eksempel knyttet til festivalkuratering og ledelse og utvikling av kulturinstitusjoner.

– Jeg tror også, at han – med sitt brede internasjonale engasjement og nettverk – vil bli en viktig strategisk rådgiver, både for KMD spesielt men også for Universitetet i Bergen generelt, sier Thorsen.

– Store ambisjoner og sterke fagmiljøer er med på å gjøre UiB til en spydspiss innen forskning og formidling. Jeg er stolt og ydmyk over å få en tilknytning til det innovative og kreative universitetsmiljøet i Bergen, sier festspilldirektør Anders Beyer.

Beyer har tidligere vært ekstern lektor ved Københavns Universitet.

– Gjennom Festspillene har jeg samarbeidet med Universitetet i Bergen ved flere anledninger, og etter hvert fått erfaring med de voldsomt kompetente og interessante lærer- og studentmiljøene som finnes på UiB. Jeg er begeistret for universitets sterke forankring i samfunnet og i det levede liv. Forskning finner for alvor sin legitimitet når den folder seg ut i en samfunnsmessig kontekst. Da forstår vi hvor avgjørende det er at vi har sterke, uavhengige forskningsmiljøer, som kan bidra til sammenhengskraften i samfunnet, sier Beyer.

Han planlegger å bruke ferie og fritid på arbeidet for KMD, og stillingen medfører ingen endringer for jobben som festspilldirektør.

Samtale

Koblet til chatbot
Hei! Ingen festspillansatte er tilgjengelige, men kanskje jeg kan hjelpe?
Hei! Jeg er Festspillenes chatbot. Hva kan jeg hjelpe deg med?

Takk for praten!

Hei! Kan vi hjelpe deg med noe?