Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har pr�vd � tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Hopp til hovedinnhold
20. mai - 03. juni 2020

Dronningen til Festspillene i Bergen

H.M. Dronning Sonja vil være til stede under åpningen av Festspillene i Bergen 2019.

H.M. Dronning Sonja vil være til stede under åpningen av Festspillene i Bergen 2019.

– Dronningen er alltid hjertelig velkommen til Bergen og Festspillene, og vi setter stor pris på hennes dype og genuine kunstinteresse. Det at hun er tilstede på åpningsdagen betyr mye for mange og setter stemningen i byen på en helt spesiell måte, sier festspilldirektør Anders Beyer.

I år besøker H.M. Dronningen Festspillene i Bergen for 33. gang. I sin tale under åpningsseremonien i 2017, omtalte hun festspillopplevelsen i varme ordelag:

– Ethvert festspill bringer noe helt nytt med seg. Forventningsfulle går vi til konsertsalene, utstillingene og teaterrommene. Kanskje vil akkurat denne kunstopplevelsen utfordre oss, - kanskje gi oss ny innsikt?

H.M. Dronningen vil overvære både åpningsseremonien på Edvard Griegs plass onsdag 22. mai og åpningskonserten i Grieghallen samme kveld. Festspillene åpner i år med urpremieren på den internasjonale samproduksjonen Venter av Calixto Bieito og Karl Ove Knausgård, hvor Ibsens Peer Gynt omskapes til en symfonisk pasjonshistorie til musikk av Grieg.

– Festspillene i Bergen er uløselig knyttet til Edvard Grieg – og på mange måter er han også en forutsetning for at vi har dette årlige høydepunktet i Bergen, sa Dronning Sonja i sin tale i 2017.

Mandag 4. februar lanseres hele programmet for Festspillene i Bergen 2019. Samme dag åpnes billettsalget for FiBs fordelskunder, mens det ordinære billettsalget åpner fredag 8. februar.

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette. Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Avslå

Samtale

Koblet til chatbot
Du snakker nå med en chatbot. For å snakke med en festspillansatt, klikk på knappen i toppen av dette vinduet.
Hei! Jeg er Festspillenes chatbot. Hva kan jeg hjelpe deg med?

Takk for praten!

Hei! Kan vi hjelpe deg med noe?