Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har pr�vd � tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Hopp til hovedinnhold
20. mai - 03. juni 2020

Festspill i bevegelse

– Festspillene ønsker å skape bølger i kunsten og følelsene, sier festspilldirektør Anders Beyer.

Festspillene i Bergen er Nordens største kuraterte festival for musikk og scenekunst, og lanserer 3. desember mer enn 30 arrangement på neste års program.

– Med kunsten i sentrum, skal Festspillene i Bergen bidra til bevegelse, som er årets tema og røde tråd gjennom konserter, forestillinger, samtaler og debatter, sier festspilldirektøren.

Programmet for Festspillene i Bergen byr blant annet på en ny produksjon av den sveitsiske Ibsenpris-vinneren og regissøren Christoph Marthaler, Det Norske Teatrets kritikerroste oppsetning av David Bowie-musikalen Lazarus, et gjensyn med divaen Ute Lemper, nysirkus fra Québec og en metakomedie fra 1600-tallet.

Blant de drøye 30 arrangementene som lanseres nå er store deler av det klassiske programmet, med alt fra kammerkonserter på Troldhaugen til store orkesterproduksjoner i Grieghallen. På programmet står blant annet en portrettkonsert av og med den tyske festspillkomponisten Jörg Widmann, tidligmusikkeksperten William Christie og hans ensemble Les Arts Florissants, de spennende pianistene Isata Kanneh-Mason og Víkingur Ólafsson og avslutningskonserten med Leif Ove Andsnes og Oslo-Filharmonien. Festspillene viderefører også tradisjonen med å sette sammen yngre og mer erfarne utøvere på scenen gjennom mentorprogrammet Crescendo.

Festspillprogrammet er ofte gjenstand for debatt, og festspilldirektøren ønsker meningsutvekslingen velkommen. I fjor ble andelen Grieg på programmet heftig diskutert.

– Festspillene og alle kunstneriske uttrykk tåler å bli undersøkt fra alle vinkler, satt på hodet, å bli elsket, mislikt og debattert. Likegyldigheten og passiviteten er kulturens eneste virkelige fiender, sier Beyer.

Resten av programmet for Festspillene i Bergen 2020 lanseres i januar.

Se kalenderen

Spilleliste for Festspillene i Bergen 2020


Samtale

Koblet til chatbot
Hei! Ingen festspillansatte er tilgjengelige, men kanskje jeg kan hjelpe?
Hei! Jeg er Festspillenes chatbot. Hva kan jeg hjelpe deg med?

Takk for praten!

Hei! Kan vi hjelpe deg med noe?