Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har pr�vd � tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Hopp til hovedinnhold
20. mai - 03. juni 2020

Festspill i fjellet og gullportal på Torgallmenningen – håper vi!

Alle arrangement for Festspillene i Bergen 2020 er nå publisert på fib.no. – Vi håper at årets festspill kan gå som planlagt, selv om koronautbruddet gjør at det er umulig å vite nå i mars, sier festspilldirektør Anders Beyer.

En slik portal skal plasseres på Torgallmenningen. Foto: Shared_Studios

Temaet for åres festspill er bevegelse, men festspilldirektøren hadde litt andre assosiasjoner enn stengte grenser og karantene i tankene da det ble bestemt.

– Festspillene i Bergen skal frembringe kunst på høyeste nivå og gjøre den tilgjengelig for flest mulig mennesker. Vi skal skape bølger, både kunstneriske og emosjonelle. Kunsten tåler endring, uenighet, debatt og friksjon, og med den i sentrum, skal Festspillene bidra til bevegelse, som er årets tema og røde tråd gjennom hundrevis av konserter, forestillinger, samtaler og debatter, sier Anders Beyer, som har ledet Festspillene siden høsten 2012.

Mesteparten av programmet ble lansert tidligere i vinter, men noen av de mest ekstraordinære opplevelsene blir først offentlige nå.

– På programmet står en klassisk konsert i en fjellhall inne i den nye tunnelen gjennom Løvstakken. Det er 15 minutter å gå, og tunnelen skaper en virkelig unik ramme rundt Edvard Grieg guttekor og en strykekvartett fra Bergen Filharmoniske Orkester, sier Beyer.

På Torgallmenningen kommer en spesiell, gullmalt container – en portal – fra amerikanske Shared_Studios. Portalen er forbundet med et 30-talls tilsvarende containere verden over, og her kan publikum møte mennesker fra andre siden av jorden. I Bergen_Portal vil det legges opp til middag på tvers av kontinenter, felles-jam med musikere i ulike land, og en rekke åpne møter med en forhåndsbestemt tematikk. Portalen i Bergen er den første i Norge.

– De som har besøkt portalen, sier at det føles som om de befinner seg i det samme rommet som mennesker som egentlig er tusenvis av kilometer unna, sier Beyer.

På programmet står i tillegg en konsertserie tilrettelagt for mennesker med autisme, en konsertkinoforestilling på Festplassen og en digital kunstutstilling som blir til under Festspillene.

– Vi har jobbet i flere år med programmet for Festspillene i Bergen 2020, og inntil videre kommer vi til å fortsette å arbeide fra hjemmekontorene våre for å gjennomføre alle arrangement som planlagt. Jeg vil samtidig understreke at Festspillene følger utviklingen av situasjonen nøye, og selvsagt vil rette seg etter alle anbefalinger og pålegg fra helsemyndighetene, sier festspilldirektøren.

Festspillkatalogen blir i første omgang kun tilgjengelig digitalt. 

Samtale

Koblet til chatbot
Hei! Ingen festspillansatte er tilgjengelige, men kanskje jeg kan hjelpe?
Hei! Jeg er Festspillenes chatbot. Hva kan jeg hjelpe deg med?

Takk for praten!

Hei! Kan vi hjelpe deg med noe?