Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har pr�vd � tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Hopp til hovedinnhold
22. mai - 5. juni 2024

Festspillene i Bergen lanserer nytt program

– Festspillene i Bergen 2020 skjer hjemme hos deg, sier festspilldirektør Anders Beyer.
Troldhaugen, Griegs villa. Foto: Helge Hansen.
Det opprinnelige programmet for Festspillene i Bergen 2020 ble avlyst i april, da forbudet mot kulturarrangement ble videreført til 15. juni for å hindre spredning av corona-viruset.
 
Nå er direktør Anders Beyer klar med et nytt program for årets festspill, med rundt 60 ulike programposter. En rekke nye konserter og arrangement i Bergens berømte arenaer vil bli formidlet digitalt. Det blir også gjensyn med noen forestillinger fra de to siste årene og opptrinn utendørs i byrommet.
 
– Det er med dårlig skjult stolthet vi nå presenterer et nytt festspill med et omfang og et kunstnerisk mangfold som gjør at vårt store nasjonale og internasjonale publikum, fra første parkett i egen stue, kan oppleve det overflødighetshornet av tilbud som til alle tider har vært et adelsmerke for Festspillene i Bergen, sier Beyer. 
 
Festspillene i Bergen 2020 starter onsdag 20. mai med en åpningskonsert sendt fra Grieghallen, der blant andre Bergen Filharmoniske Orkester, Einar Selvik, Edvard Grieg Kor, Leif Ove Andsnes og fiolinistene Ludvig Gudim og Eldbjørg Hemsing medvirker. Konserten ledes av NRKs Arild Erikstad og sopran Mari Eriksmoen.
 
H.M. Kongen er Festspillene i Bergens  høye beskytter, og Kongehuset er vanligvis representert på Festspillenes åpningsdag. I år vil H.M. Dronning Sonja og H.K.H. Kronprins Haakon sende en hilsen til publikum på åpningskonserten.
 
Det nye festspillprogrammet er gratis og tilgjengelig via Festspillenes hjemmesider og sosiale medier. Flere konserter vil også bli sendt på NRK og bt.no. De fysiske arrangementene vil ikke være åpne for publikum.
 
– Med årets festspill ønsker vi å lage en manifestasjon av de beste norske utøverne som formidler internasjonal kunst. Vi ønsker å gi artister og kulturarbeidere oppdrag, og slik bidra til å holde hjulene i gang i vår prøvede sektor. Men mest av alt ønsker vi å gi publikum musikken og arrangementene de hadde gledet seg til, og samtidig kanskje åpne et vindu for noen som ikke tidligere har funnet veien til oss, sier Beyer.

Samtale

Koblet til chatbot
Hei! Ingen festspillansatte er tilgjengelige, men kanskje jeg kan hjelpe?
Hei! Jeg er Festspillenes chatbot. Hva kan jeg hjelpe deg med?

Hei! Kan vi hjelpe deg med noe?

Takk for praten!