Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har pr�vd � tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Hopp til hovedinnhold
22. mai - 5. juni 2024

Kongen kommer til Festspillene

H.M. Kong Harald vil være til stede under åpningen av Festspillene i Bergen 2023.

DD.MM. Kong Harald og Dronning Sonja under åpningen av Festspillene i Bergen 2017. Foto: Thor Brødreskift
DD.MM. Kong Harald og Dronning Sonja under åpningen av Festspillene i Bergen 2017. Foto: Thor Brødreskift

Tidligere ble det offentliggjort at H.M. Dronning Sonja kommer til årets festspill i Bergen. Nå er det klart at også H.M. Kongen kommer åpningsdagen 24. mai.

“Kong Harald har vært Festspillenes høye beskytter i over tretti år, og hans nærvær på åpningsdagen gjør en stor dag enda mer høytidelig.”
festspilldirektør Lars Petter Hagen

– Vi ble svært gledelig overrasket da vi mottok nyheten om at Kongen kommer sammen med Dronningen. Kong Harald har vært Festspillenes høye beskytter i over tretti år, og hans nærvær på åpningsdagen gjør en stor dag enda mer høytidelig, sier festspilldirektør Lars Petter Hagen.

Kongeparet vil være til stede når Festspillene i Bergen 2023 åpnes med et stort gratisarrangement på Festplassen 24. mai kl 12:30, og under åpningsforestillingen Tosca i Grieghallen samme kveld, med blant annet Lise Davidsen, Freddie de Tommaso og Bryn Terfel på scenen. H.M. Kong Harald besøkte Festspillene sist i 2017, mens Dronningen i år gjester Festspillene for 35. gang.

Festspillene i Bergen har hatt Norges konge som beskytter siden de første Festspillene i 1953.

– Kongeparets betydning for Festspillene er uvurderlig i både lokal, nasjonal og internasjonal sammenheng. Gjennom flere tiår har deres interesse og engasjement bidratt sterkt til Festspillene i Bergens plass og unike posisjon hos kunstnere og publikum, sier Festspillenes styreleder Thorhild Widvey.

Samtale

Koblet til chatbot
Hei! Ingen festspillansatte er tilgjengelige, men kanskje jeg kan hjelpe?
Hei! Jeg er Festspillenes chatbot. Hva kan jeg hjelpe deg med?

Hei! Kan vi hjelpe deg med noe?

Takk for praten!