Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har pr�vd � tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Hopp til hovedinnhold
20. mai - 03. juni 2020

Mathias Eick til Nattjazz og Festspillene i Bergen

Trompetist Mathias Eick får likevel tolke Miles Davis-klassikeren Kind of Blue i Bergen i mai. I stedet for USF Verftet blir det nettkonsert fra ærverdige Håkonshallen.

Foto: Colin Eick
Foto: Colin Eick

Trompetist Mathias Eick får likevel tolke Miles Davis-klassikeren Kind of Blue i Bergen i mai. I stedet for USF Verftet blir det nettkonsert fra ærverdige Håkonshallen.

Den erfarne artisten skulle opprinnelig ha spilt på USF Verftet på åpningsdagen for årets Nattjazz i Bergen. Den konserten ble avlyst som en del av de nasjonale smitteverntiltakene, men blir nå i stedet spilt i 750 år gamle Håkonshallen fredag 22. mai. Konserten er et samarbeid mellom Nattjazz og Festspillene i Bergen, og kan oppleves gratis på nett.

Kind of Blue er et ikon i jazzhistorien. Mathias Eick sin gjenskapning og tolkning av Miles Davis sitt univers, med vår egen Coltrane, Kjetil Møster på tenorsaksofon, fortjener et stort publikum. Å fylle Håkonshallen med lyden av Davis i oppdatert versjon er en god erstatning for det som skulle vært åpningskonserten for Nattjazz 2020. Oslo Jazzfestival skal ha ros for å ha satt i gang dette prosjektet, og Festspillene for å ha åpnet mulighetene, sier Jon Skjerdal, festivalsjef for Nattjazz.

I 2019 fylte det legendariske Miles Davis-albumet Kind of Blue 60 år. Platen er et av de viktigste veikryssene i jazzen, der Miles Davis tok farvel med be-bop og gikk inn i et tilbakelent, melodisk og lyrisk landskap.

Festspilldirektør Anders Beyer ser frem til samarbeidet.  

– Hele Kultur-Norge har flere tøffe måneder bak seg, og det er langt ifra over. Da er det viktig og riktig å jobbe sammen, og jeg er veldig glad for at alle brikkene falt på plass, sier Anders Beyer, som fredag 8. mai skal presentere et nytt og digitalt program for Festspillene i Bergen 2020.

Samtale

Koblet til chatbot
Hei! Ingen festspillansatte er tilgjengelige, men kanskje jeg kan hjelpe?
Hei! Jeg er Festspillenes chatbot. Hva kan jeg hjelpe deg med?

Takk for praten!

Hei! Kan vi hjelpe deg med noe?