Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har pr�vd � tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Hopp til hovedinnhold
19. mai - 03. juni 2020

Platform GÁTT

Ny storsatsing på unge nordiske artister. 

Island har formannskapet i Nordisk Råd i 2019, og lanserer i den anledning en flerårig satsing på unge, nordiske kunstnere.

I dette initiativet er Reykjavik Arts Festival prosjektleder, og har invitert Festspillene i Bergen og andre festivaler og institusjoner på Grønland, Færøyene og Finland med for å skape en internasjonal møteplass for artister fra alle kunstdisipliner.

Nyvinningen har fått navnet Platform GÁTT, etter det gammelnordiske ordet for «dør». Institusjonene velger ut en håndfull unge kunstnere, som også skal bidra gjennom selv å nominere flere deltakere til prosjektet. Målet er å skape et stort nettverk av unge artister basert i Norden. Sammen skal de gjøre ulike kunstneriske prosjekter og delta i workshops hos de kunstneriske vertsinstitusjonene..

– De unge har vidåpne tankerekker som strekker seg i alle retninger. Møtene som skjer tidlig i en kunstnerkarriere, får ringvirkninger for resten av livet. Vi ønsker å bidra til at unge kunstnere kan møte flere potensielle partnere på tvers av disipliner, og gi dem en plattform å vise seg frem på, sier festspilldirektør Anders Beyer.   

Festspillene i Bergen er først ute med besøk fra Platform GÁTT. Deretter kommer Nuuk på Grønland i oktober, Reykjavik Arts Festival og Helsinki-festivalen i 2020 og Nordens Hus på Færøyene i 2021. Alle artistene i nettverket inviteres til en avslutning i Reykjavik høsten 2021. 

Platform GÁTT er et samarbeid mellom Festspillene i Bergen, Reykjavik Arts Festival, Helsinki Festival, Nordens Hus på Færøyene og Nordens Institut i Grønland/Nuuk Nordisk.

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette. Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Avslå

Samtale

Koblet til chatbot
Hei! Ingen festspillansatte er tilgjengelige, men kanskje jeg kan hjelpe?
Hei! Jeg er Festspillenes chatbot. Hva kan jeg hjelpe deg med?

Takk for praten!

Hei! Kan vi hjelpe deg med noe?