Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har pr�vd � tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Hopp til hovedinnhold
22. mai - 5. juni 2024

Thorhild Widvey er ny styreleder for Festspillene i Bergen

Kulturdepartementet har oppnevnt Widvey som ny styreleder for Festspillene i Bergen for perioden 2020–2023.

– Jeg vil takke Magne Furuholmen for innsatsen han har lagt ned som styreleder for Festspillene i Bergen, og så er jeg er glad for at Thorhild Widvey har takket ja til vervet som styreleder for Festspillene, som er Norges eldste festival og en viktig festival for musikk- og teaterfeltet både nasjonalt og internasjonalt, sier kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande i en pressemelding fra Kulturdepartementet.

– Jeg takker avtroppende styreleder Magne Furuholmen for inspirerende samarbeid, og hilser Thorhild Widvey varmt velkommen som ny styreleder for Festspillene i Bergen. Jeg gleder meg til å stifte nærmere bekjentskap med Widvey på nyåret og til å jobbe med henne i årene som kommer, sier festspilldirektør Anders Beyer. 

Festspillene i Bergen er organisert som en stiftelse med et styre på syv medlemmer med personlige varamedlemmer og et representantskap på ti medlemmer med personlige varamedlemmer.
 
Staten ved Kulturdepartementet oppnevner styrets leder med personlig varamedlem og ett medlem til representantskapet med personlig varamedlem.
 
For Festspillene i Bergen har Kulturdepartementet oppnevnt Thorhild Widvey som ny styreleder for perioden 2020–2023, og med Geir Kjell Andersland som personlig varamedlem.
 
Til representantskapet har departementet oppnevnt Herman Friele som statens medlem med Elisabeth Anfinsen Seim som personlig varamedlem.

Samtale

Koblet til chatbot
Hei! Ingen festspillansatte er tilgjengelige, men kanskje jeg kan hjelpe?
Hei! Jeg er Festspillenes chatbot. Hva kan jeg hjelpe deg med?

Hei! Kan vi hjelpe deg med noe?

Takk for praten!