Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har pr�vd � tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Hopp til hovedinnhold
26. mai - 09. juni 2021

Vår på Lysøen

Fiolinist Tai Murray og pianist Silke Avenhaus feirer årstiden med Beethovens vårsonate og verk av Scott og Bull.

Tai Murray (foto: Gaby Merz), Silke Avenhus (foto: Susie Knoll)
Tai Murray (foto: Gaby Merz), Silke Avenhus (foto: Susie Knoll)

Transparencia av den amerikanske komponisten Jeff Scott starter med raske, rullende melodilinjer som representerer lyden av bølger som slår mot stranden. Omgitt av sjø på alle kanter innleder verket konserten i Ole Bulls øyparadis Lysøen.

Amerikanske Tai Murray og tyske Silke Avenhaus, som jevnlig opptrer sammen, skal spille på Lysøen lørdag 29. mai. «Som en magnet som trekker lytteren til seg … gjennomsyret av en mektig strøm, en energi og en kraft», skrev en anmelder etter en konsert med duoen.

Beethovens berømte Fiolinsonate nr. 5, «Vårsonaten», er finalen i programmet. Det sprudlende og yndige verket er elsket av fiolinister, pianister og publikum, og man kan nesten høre knoppene sprette i musikken. På programmet står også Ole Bulls Cantabile dolorosa e Rondo giocoso.

Det er sannsynlig at planene for neste års festspill vil påvirkes av pandemien og smittevernrestriksjoner. Gjennom å lansere artister og forestillinger løpende, ønsker Festspillene å rette oppmerksomheten mot det arbeidet kunstnerne gjør, vel vitende om at det endelige festspillprogrammet kan se annerledes ut. Festspillene vil følge helsemyndighetenes påbud og anbefalinger, og ønsker å skape trygge forhold og minst mulig ulempe for publikum. Derfor vil billettsalget til Festspillene i Bergen 2021 først starte til våren.

Samtale

Koblet til chatbot
Hei! Ingen festspillansatte er tilgjengelige, men kanskje jeg kan hjelpe?
Hei! Jeg er Festspillenes chatbot. Hva kan jeg hjelpe deg med?

Takk for praten!

Hei! Kan vi hjelpe deg med noe?