Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har pr�vd � tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Hopp til hovedinnhold
26. mai - 09. juni 2021

Vår på Lysøen

Fiolinist Tai Murray og pianist Silke Avenhaus feirer årstiden med Beethovens vårsonate og verk av Scott og Bull.

Tai Murray (foto: Gaby Merz), Silke Avenhus (foto: Susie Knoll)
Tai Murray (foto: Gaby Merz), Silke Avenhus (foto: Susie Knoll)

Oppdatering 14. april 2021: Konserten med Tai Murray og Silke Avenhaus er utsatt og vil dessverre ikke finne sted under Festspillene 2021 som tidligere annonsert. Oppdaterte detaljer for arrangementet vil bli annonsert i forbindelse med programslipp for Festspillene i Bergen 2022.

Transparencia av den amerikanske komponisten Jeff Scott starter med raske, rullende melodilinjer som representerer lyden av bølger som slår mot stranden. Omgitt av sjø på alle kanter innleder verket konserten i Ole Bulls øyparadis Lysøen.

Amerikanske Tai Murray og tyske Silke Avenhaus, som jevnlig opptrer sammen, skal spille på Lysøen lørdag 29. mai. «Som en magnet som trekker lytteren til seg … gjennomsyret av en mektig strøm, en energi og en kraft», skrev en anmelder etter en konsert med duoen.

Beethovens berømte Fiolinsonate nr. 5, «Vårsonaten», er finalen i programmet. Det sprudlende og yndige verket er elsket av fiolinister, pianister og publikum, og man kan nesten høre knoppene sprette i musikken. På programmet står også Ole Bulls Cantabile dolorosa e Rondo giocoso.

Festspillene har fortløpende lansert artister og forestillinger til årets festspill for å rette oppmerksomheten mot det arbeidet kunstnerne gjør, vel vitende om at det endelige programmet sannsynligvis ville bli annerledes på grunn av pandemien.

Samtale

Koblet til chatbot
Hei! Ingen festspillansatte er tilgjengelige, men kanskje jeg kan hjelpe?
Hei! Jeg er Festspillenes chatbot. Hva kan jeg hjelpe deg med?

Takk for praten!

Hei! Kan vi hjelpe deg med noe?