Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har pr�vd � tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Hopp til hovedinnhold
20. mai - 03. juni 2020

Billettinfo

Festspillene 2020

Festspillene 2020 vil ikke bli avviklet som tidligere planlagt, men i stedet finne sted i ditt eget hjem! Denne alternative festivalen vil være digital og gratis, og det vil derfor ikke være behov for å kjøpe billetter slik du vanligvis ville gjort. 

Klassisk musikk og arenaer som Grighallen, Håkonshallen og hjemmene til Edvard Grieg og Ole Bull er kjernen for over 60 ulike programposter. Det blir strømminger av nye konserter og forestillinger, gjensyn med enkeltarrangement fra de to siste årene og et uteprogram med lang festspillhistorie.

Sendingene kan strømmes gratis på fib.no og på Facebook. Noen konserter kan også sees på NRK og bt.no. For mer informasjon om hvert enkelt arrangement og hvordan det kan strømmes klikk her.

Kjøp billetter her (gjelder ikke Festspillene 2020)

Kjøp på nett

Vi anbefaler deg å kjøpe billetter på nett og velge e-billett som leveringsform. Dette er gebyrfritt. 

Festspillene i Bergen har ikke eget salgskontor og kan dessverre ikke booke billettene for deg, men vi hjelper deg gjerne med kjøpsprosessen på nett. Kontakt oss på et av alternativene under:

E-post: billett@fib.no
Telefon: 55 21 06 30
Du kan også få hjelp via chatten på fib.no.

Uavhentede eller avbestilte billetter selges på nett og blir lagt ut for salg fortløpende. Du kan derfor følge med på fib.no i tiden frem til arrangementsdagen for utsolgte forestillinger.

Festspillenes billettbod

Hos Festspillenes egne billettbod kan du både kjøpe billetter og få veiledning til hvordan du selv kan kjøpe billetter på nett.

Åpningstider for festivalen i 2020:
18.-19. mai: 12:00-18:00
20-22. mai: 10:00-20:00
23.-24. mai: 09:00-20:00
25.-29. mai: 10:00-20:00
30.-31. mai: 09:00-20:00
01.-02. juni: 10:00-20:00

Festspillenes billettbod ligger på Festplassen.

Grieghallens billettkontor

Mandag – fredag 10:00–17:00
Torsdag 10:00–19:30
Lørdag 11:00–14:00

E-post: post@revyogteater.no
Telefon: 55 21 61 50
Hotellpakker, telefon: 09901

Adresse: Edvard Griegs plass 1, 5015 Bergen.
Billettkontoret finner du i det røde bygget ved Grieghallens hovedinngang.

Dørsalg

Billetter selges også på noen arenaer fra én time før arrangementsstart. Se den enkelte arena for info.

Billettpriser og tilbud

Ordinær

Ordinære priser er oppgitt på hvert enkelt arrangement. Se programsidene. 

FiB Fordel

FiB fordel gir deg 30–20 % rabatt på billetter og en rekke andre fordeler. Les mer og kjøp ditt medlemskap her.

Under 30 år

Er du under 30 år på arrangementsdagen, betaler du maks 190 kr per billett på alle arrangement. Under 30-prisen gjelder på alle arenaer og for alle prisklasser.

Barn

Under 30-prisen gjelder også for barn, men på enkelte barne- og familiearrangement finnes det en egen barnepris til maks 100 kr. Barnepris gjelder t.o.m. 15 år.
En må løse billett til små barn selv om de skal sitte på en voksens fang.
Den Nationale Scene har egne bestemmelser for babyer i salen. Les mer her.

Honnør

Er du over 67 år eller har Trygdekontorets honnørlegitimasjon får du 10 % rabatt per billett.

BT Fordel

Bergens Tidende er en av Festspillenes hovedsamarbeidspartnere. Som abonnent av avisen, for deg som har BT Fordel, gir vi deg 25 % rabatt på utvalgte arrangement. Du kan kjøpe inntil to rabatterte billetter per arrangement per BT-abonnement. 
Et begrenset antall billetter er tilgjengelig per arrangement.
Les mer om BT Fordel her.

Grupper

Grupper over 10 personer får 10 % rabatt på billetter.
Gruppebilletter kan kjøpes via Grieghallens billettkontor eller via billett@fib.no. Ekspedisjons- og evt. forsendelsesgebyr tilkommer.
Endelig bestilling og betaling må gjøres senest 20. april. Gruppebestillinger gjort senere enn dette har tre dagers reservasjonsfrist.

Ledsagerbillett og rullestolplasser

Gratis ledsagerbillett er tilgjengelig på nett, i Grieghallens billettkontor og i Festspillenes billettbod i festivalperioden. Gyldig ledsagerbevis må kunne fremvises på arena.

Kjøp av rullestolplasser må gjøres via Grieghallens billettkontor. Festspillene benytter rundt 30 forskjellige arenaer. Noen av disse er svært gamle, og/eller har tidligere vært privatboliger. Derfor er dessverre ikke alle arenaer like godt tilrettelagt for personer med funksjonsvariasjoner. Se våre arenasider for informasjon om tilgjengelighet.

Aktivitetskortet for barn og unge

Innehavere av Bergen kommunes Aktivitetskort for barn og unge gis gratis adgang med følge. Billetter kan tas ut i Grieghallens billettkontor mot fremvisning av kortet.

Artistpass

Med artistpass får du gratis inngang på inntil 4 arrangement ved ledig kapasitet, maks 2 billetter per arrangement. Passet brukes som klippekort og blir klippet av de ansatte i billettboden hver gang du henter ut en billett. Billettene må hentes i Festspillenes billettbod på Festplassen samme dag som arrangementet avholdes. Det er ikke mulig å forhåndsreservere, og passet er personlig.

Med artistpass får du også tilbud om 30% rabatt på billetter.
Din artistkontakt er gjerne behjelpelig dersom du har noen spørsmål.

Festspillenes partnere

Din sponsorkontakt i din bedrift vil kunne svare deg på om du har rett på rabatterte billetter og hvilke arrangementer dette gjelder for. Sponsorkontakten vil eventuelt også gi deg en rabattkode som må benyttes for å kjøpe rabatterte billetter på nett. Les mer om hvordan bruke en rabattkode her.

Pakketilbud

For pakker med billetter og hotellovernatting, se her

Rabattkode

Slik går du frem om du har mottatt en rabattkode: 

 • Velg seter og pristype «Ordinær» og legg billettene i handlekurven.
 • Velg forsendelsesalternativer. Vi anbefaler e-billett, som er gebyrfritt.
 • På siden «Kontroll og betaling» taster du inn rabattkoden i feltet «Rabattkode» og klikker på sirkelikonet på samme linje.
 • Kontroller at prisen er korrekt. Velg «Kjøp nå».
 • Din ordrebekreftelse kan nå ses på skjermen, og du vil i løpet av få minutter motta billettene på e-post.

Gebyr

Alle priser er inklusiv moms, skatter og billettgebyr, men eksklusivt forsendelsesgebyr og ekspedisjonsgebyr. Disse fremgår separat og som en del av det samlede beløpet under ordreprosessen, før betalingen gjennomføres.

Forsendelsesgebyr

 • E-billett: 0
 • Post i Norge: 49 kr per ordre
 • Post utlandet: 75 kr per ordre

Ekspedisjonsgebyr

 • E-billett: 0 kr
 • Billettkontoret i Grieghallen: 25 kr per billett
 • Festspillkontoret eller Festspillenes billettbod: 25 kr per billett
 • Eventuelt forsendelsesgebyr per ordre kommer i tillegg.
 • I døren i forkant av arrangement: 25 kr per billett

Kopi av billetter

 • Billettkontoret i Grieghallen eller på Den Nationale Scene: 25 kr per billett
 • Festspillenes billettbod: 25 kr per billett

E-billett

Kjøper du e-billett, mottar du billetten din på e-post. Ingen avgifter tilkommer.

Du kan enten skrive ut e-billetten på forhånd eller vise den frem på mobilen din i døren. Sørg for at lysstyrken er skrudd opp på maks når du skal vise den frem i døren.

Dersom du ikke finner ordrebekreftelsen med vedlagte billetter kan årsaken være at:

 • E-postadressen var ikke skrevet inn korrekt.
 • Den har havnet i folderen for useriøs e-post/spam/søppelpost.
 • Kontoen din har nådd sin øvre grense for lagringskapasitet.

Selve billetten ligger vedlagt e-posten som en PDF-fil. Om du ikke får åpnet filen bør du sjekke om sikkerhetsinnstillingene i din e-post konto tillater vedlegg. Maskinen din må også ha Adobe Reader installert for å kunne åpne PDF-filer.

Billett i post

Festspillenes billettleverandør, Eventim, sender billetter som er kjøpt via Festspillenes eller Eventims egen nettside innen 5–7 virkedager. For billetter som sendes til utlandet, må det forventes en leveringstid på opptil 14 dager. Billettene sendes med vanlig brev til den adressen du har opplyst ved kjøpet. Du mottar alltid en e-post når billettene er sendt.

Mistet billett

Mistet e-billett

Se i mappen for useriøs e-post/spam/søppelpost, søk på e-post fra billett@fib.no eller logg deg inn på "Mitt festspill" i billettsystemet og hent billettene dine der. Har du problemer med å få tilgang til ordren også der, kontakt Festspillene på billett@fib.no for å få utstedt en kopi. Den nye billetten vil ha en ny strekkode, mens den bortkomne billetten blir annullert og kan ikke lengre brukes som inngangsbillett til arrangementet.

Mistet billett kjøpt i post eller billettluke

Gebyrer tilkommer dersom du ønsker kopi av en billett som er sendt i posten eller kjøpt i billettluke. Kontakt stedet du kjøpte billetten for å få utstedt en kopi. For e-billetter, send e-post til billett@fib.no.

Avlysning og refusjon

Planlagte Festspill 2020 skrinlagt

Kampen mot koronaviruset betyr at årets festspill ikke kan gjennomføres slik som planlagt. Festspillene i Bergen kansellerer alle reservasjoner og refunderer kjøpte billetter. 

Vi har startet arbeidet med å refundere billetter. Vanlig behandlingstid for refusjon er 7 arbeidsdager, men det kan ta inntil 8 uker. Merk at fremgangsmåte varierer ut fra hvor du kjøpte billettene dine. Mer informasjon om avlysning og refusjon som resultat av koronaepidemien finner du her

Generelle retningslinjer for avlysning og refusjon

Kjøpte billetter refunderes kun ved avlysninger. Et arrangement er avlyst dersom arrangementet ikke gjennomføres eller datoen på arrangementet endres. Endringer i programmet, arena, delvis gjennomføring av arrangementet o.l. regnes ikke som en avlysning og pengene refunderes som regel ikke. Man får ikke pengene refundert dersom man ikke har mulighet til å gå på forestillingen, da det ikke er angrerett for kjøp av billetter. 

Dersom det oppstår en avlysning, informeres alle aktuelle billettkjøpere vi har kontaktinformasjon til via e-post og/eller SMS. Tilbakebetaling av billettene eller bytte til en ny dato gjøres så raskt og smidig som mulig. Billettgebyr og evt. forsendelsesomkostninger betalt i forbindelse med billettkjøpet refunderes ikke.

Refundering av e-billetter gjøres til kortet som ble brukt ved kjøp av billettene. For billetter kjøpt hos andre utsalgssteder må tilbakebetaling avtales innen 30 dager etter arrangementets opprinnelige avviklingsdato.

Bytte av billetter

Det er ingen angrerett for kjøp av billetter. Derfor er det ikke mulig å bytte billettene til et annet arrangement eller til en annen priskategori etter et gjennomført kjøp. Sjekk derfor at dato og arrangement er rett før du gjennomfører kjøpet.

Vi refunderer ikke prisdifferansen dersom du har kjøpt en fullprisbillett men har rett på rabatt. Dette vil kun være mulig dersom feil pris skyldes en teknisk feil. Sjekk derfor alltid at prisen er korrekt før du gjennomfører betalingen.

Vilkår

 • Kampen mot koronaviruset betyr at årets festspill ikke kan gjennomføres slik som planlagt. For mer informasjon om refusjon av billetter på grunn av dette trykk her
 • Rabatter gjelder de fleste arrangement, med unntak av enkelte samarbeidsarrangement.
 • Ved kjøp av rabatterte billetter må du kunne vise gyldig legitimasjon ved inngang på arena.
 • Rabatter kan ikke kombineres med andre rabatter eller tilbud.
 • Sjekk alltid at prisen er korrekt før du gjennomfører betalingen. Festspillene refunderer ikke prisdifferanse.
 • Det er ikke angrerett på billetter. 
 • Festspillene bytter eller kansellerer ikke billetter. 

Tilbakemeldinger

Er det noe du er utilfreds med i forbindelse med kjøp av billetter eller din opplevelse på et av Festspillenes arrangement, kan du kontakte oss på billett@fib.no

Er det noe du ellers ønsker å gi en tilbakemelding på, positivt eller negativt, er vi alltid glad for å høre fra deg på respons@fib.no.

Samtale

Koblet til chatbot
Hei! Ingen festspillansatte er tilgjengelige, men kanskje jeg kan hjelpe?
Hei! Jeg er Festspillenes chatbot. Hva kan jeg hjelpe deg med?

Takk for praten!

Hei! Kan vi hjelpe deg med noe?