Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har pr�vd � tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Hopp til hovedinnhold
25. mai - 08. juni 2022

Frivillig under Festspillene

De frivillige utgjør en avgjørende rolle for gjennomføringen av Festspillene, og i år blir de frivillige viktigere enn noen gang.

Frivillige, Festspillene i Bergen 2015. Foto: Espen Nystog Aas
Frivillige under Festspillene i Bergen 2015. Foto: Espen Nystog Aas

Årets festival må planlegges i henhold til smittevernhensyn,regler og anbefalinger fra myndighetene. Ettersom disse oppdateres fra måned til måned, kan vi ikke nå vite hvordan situasjonen vil se ut i mai. Vi skal allikevel gjøre alt vi kan for å tilby deg en givende og innholdsrik opplevelse som frivillig under Festspillene 2021.  

Under kan du lese mer om hvilke oppgaver Festspillene trenger frivillige til i år, og hvilke frivilliggoder vi kan tilby. 

Registrer deg her for å være frivillig i 2021.

Se hvordan det er å være frivillig på Festspillene!

Frivilliggoder

 • Festivalpass som gir tilgang til Festspillenes digitale festival.
 • Festspillbærenett 
 • T-skjorte 
 • Festspillveske 
 • Drikkeflaske 
 • Munnbind med festspill-logo  
 • Attest etter fullført arbeid 

Hva kan jeg jobbe med som frivillig?

Som frivillig for Festspillene kan du komme tett på de ulike produksjonene og staben. Du kan få spennende dager som festivalassistent hvor oppgavene vil variere og gi et unikt innblikk i festivaldriften, være vertskap for gjestende artistereller bistå publikum på arrangementer som publikumsvert. Du vil møte mange hyggelige mennesker, oppleve spennende kultur og få verdifull erfaring som en del av en av Nordens største festivaler i sin sjanger. 

Vi trenger frivillige av alle slag, så enten du snakker flerespråk, liker praktisk arbeid eller er serviceinnstilt vil vi ha deg med! 

Festivalassistent 
Er du allsidig og nysgjerrig på de ulike sidene av festivalen? 

Under årets festival behøver vi mange løsningsorienterte og kvikke frivillige som kan utføre ulike oppgaver ved behov.Det er stor variasjon i både arbeidsoppgaver og arbeidsmengde, og jobben kan omfatte alt fra forberedelse til arrangement, informasjon og promoteringsarbeid og levering av utstyr til arenaer til å tre inn som publikumsvert 

Som festivalassistent er hovedjobben din å være tilgjengelig for oppgaver som oppstår underveis, men du kan også bli tildelt vakter med spesifikke oppdrag. Du har vakt i ett gitt tidsrom hvor du må være forberedt på å trå til etter behov.Vaktene er fordelt på formiddager og ettermiddager, og det forventes at du jobber mellom 20 og 25 timer

Gi oss gjerne informasjon om du har kompetanse/erfaringer som du tenker kan være nyttig under festivalenDette gjør det lettere for oss å vite hvilke oppgaver som passer for akkurat deg. Skriv dette i feltet Beskrivelse/Motivasjon. 

Publikumsvert 
Vil du være festivalens ansikt utad? 

Publikumsvertene utgjør den største gruppen frivillige, og er Festspillenes ansikt under forestillinger på arena. Publikumsvertene assisterer publikum på arenaenemed innslipp, plasshenvisning, info og annet. I år vil det legges stor vekt på å opprettholde godt smittevern, og som publikumsvert vil dette bli en av dine viktigste oppgaver. Arbeidstidene bestemmes av forestillingenes varighet, normalt 34timer. Det forventes at du jobber mellom 20 og 25 timer fordelt ut over festivalen.  

Det blir dessverre ikke mulig å registrere hvilke forestillinger du ønsker å jobbe på i år. Smittevernhensyn gjør at vi må begrense antall møtepunkter mellom frivillige. Om du har ønsker til hvilke arenaer du helst vil jobbe på, kan du skrive inn maks tre stykker i feltet Beskrivelse/Motivasjon. Vi kan dessverre ikke garantere at alle får sine ønsker oppfylt.

Pluss/minus ikon

Arenaer i 2021

 • Universitetsaulaen
 • Studio Bergen
 • Siljustøl
 • Bergen Domkirke
 • Troldhaugen, Troldsalen
 • Håkonshallen
 • Fyllingsdalen teater
 • Grieghallen
 • Skjerjehamn
 • Dale
 • Utendørsarenaer

 

Artistkontakt  
Er du imøtekommende, språklig sterk og kjenner byen godt? 

Festspillene inviterer hvert år en rekke nasjonale og internasjonale artister, og ønsker å presentere byen for depå en best mulig måte. Arbeidet innebærer å være vertskap for gjestende artister, og bindeleddet mellom artistene og administrasjonen. Man skal sørge for at artistene får et behagelig første møte med Festspillene, og at de føler seg velkomne, trygge og informerte under hele oppholdet, fra ankomst til avreise. Som artistkontakt må du være tilgjengelig på telefon og gode norsk- og/eller engelskkunnskaper er en forutsetning.   

Artistkontakt-gruppen fylles fort opp. Aktuelle kandidatevil bli kontaktet for et intervju, og erfaring fra lignende arbeid vektlegges sterkt. Vi oppfordrer deg derfor også til å søke på de andre frivilligjobbene, der behovet er større. 

Skriv gjerne i feltet Beskrivelse/Motivasjon hvilke språk du behersker, og hvilke erfaringer du har fra tidligere eller lignende arbeid.  

Samtale

Koblet til chatbot
Hei! Ingen festspillansatte er tilgjengelige, men kanskje jeg kan hjelpe?
Hei! Jeg er Festspillenes chatbot. Hva kan jeg hjelpe deg med?

Takk for praten!

Hei! Kan vi hjelpe deg med noe?