Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har pr�vd � tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Hopp til hovedinnhold
22. mai - 5. juni 2024

Bli frivillig!

Nå kan du registrere deg som frivillig til Festspillene i 2024!

Frivillig på Festspillene. Foto: Thor Brødreskift
Frivillig på Festspillene. Foto: Thor Brødreskift

Festspillene i Bergen er avhengig av mange frivillige hvert år, og du er hjertelig velkommen til å bli en del av det frivillige teamet vårt. Festivalen varer fra onsdag 22. mai til onsdag 5. juni 2024 med arrangementer over hele byen. 

I Festspillene mener vi at inkludering og mangfold er en styrke. Vi søker frivillige med ulik kompetanse, livserfaring og perspektiv. Vi oppfordrer alle som ønsker å engasjere seg til å melde seg på, uavhengig av kjønn, kjønnsidentitet og -uttrykk, etnisitet, funksjonsevne og alder. Menn oppfordres spesielt til å melde seg på.

Dersom du har særskilte behov, oppfordrer vi deg til å opplyse om dette i påmeldingsskjemaet. Vi vil gjøre vårt beste for å imøtekomme dine behov på best mulig måte.

Kom tett på opplevelsene som frivillig. Video: Sølvrev

Hvorfor være frivillig hos Festspillene? 

Som frivillig får du sjansen til å oppleve festivalen fra innsiden på spennende arenaer og med nyskapende artister fra inn- og utland, og ikke minst vil du møte mange hyggelige mennesker og få verdifull erfaring som en del av Nordens største festival i sin sjanger.

Hva kan jeg bidra med?

Pil ned ikon

Publikumsvert

Er du sosial og ønsker å være der det skjer? Som en del av Festspillenes vertskap er du den første publikum møter på arenaene. Vaktene vil finne sted både inne og ute – overalt hvor Festspillene setter sitt preg på byen. Publikumsvertenes viktigste oppgave er å få publikum til å føle seg velkommen. Du er behjelpelig ved spørsmål og praktisk informasjon i møte med mange forskjellige mennesker. 

Vi har behov for mange hyggelige og serviceorienterte publikumsverter. Der det finnes publikum skal det alltid finnes en vert! 

Pil ned ikon

Festivalassistent

Foretrekker du en variert arbeidsdag? Har du et ønske om å teste litt fra alle frivilligrollene, og å få et innblikk i hele festivaldriften? Som festivalassistent vil arbeidsmengde, rolle og innhold variere fra vakt til vakt, her handler det først og fremst om å være i nærheten og tilgjengelig. Dette er altså en jobb for deg som er allsidig, kvikk på foten og løsningsorientert. Alt kan skje under en festival!

Som festivalassistent bør man også være tilgjengelig for arbeid før festivalperioden starter. Det er mye som må gjøres klart når Festspillene skal sette sitt preg på byen.

Pil ned ikon

Informasjonsvert

Kjenner du Festspillene godt, eller ønsker du kanskje å bli bedre kjent med oss? Som informasjonsvert har du ansvar for å besvare spørsmål og videreformidle henvendelser og personer til de riktige kanalene. Informasjonsvertene arbeider ved Festspillenes informasjons- og akkrediteringsstand. Hit kommer både publikum, frivillige, presse og artister hvis de lurer på noe. Denne rollen passer derfor deg som liker å snakke med mange ulike mennesker, og er villig til å sette deg inn i hele festivalens program, arenaer og kontaktpersoner.

Gode språkferdigheter er helt essensielt, du må beherske både norsk og engelsk på et høyt nivå. Denne frivilliggruppen fylles fort opp, og vi anbefaler derfor at du også melder deg til andre frivilligroller. 

Pil ned ikon

Artistkontakt

Er du språklig sterk, kjenner byen godt og synes det virker spennende å jobbe tett på festivalens program- og produksjonsavdeling? Da kan du være med på å sørge for at artistene får et best mulig møte med Festspillene og byen. Som artistkontakt er du vertskap og kontaktperson for festivalens nasjonale og internasjonale artister, i tillegg til å fungere som et bindeledd til program- og produksjonsavdelingen. Du sørger for at artistene føler seg velkomne, trygge og informerte fra ankomst til avreise. Man må være tilgjengelig både fysisk og på telefon under artistens opphold.

Denne frivilliggruppen fylles fort opp, og vi anbefaler derfor at du også melder deg til andre frivilligroller. Aktuelle kandidater vil bli kontaktet for et kort intervju. Du må være tilgjengelig for forberedende møter i forkant av festivalen. Tidligere erfaring fra lignende arbeid er en fordel, og gode norsk- og/eller engelskkunnskaper er en forutsetning.

Studentfrivillig

For mange studenter sammenfaller Festspillene delvis med en travel eksamensperiode. Det er likevel mange studenter som ønsker å være frivillig, selv om de ikke har så mye tid til overs. Som studentfrivillig jobber du 12 timer i stedet for 20–25 timer, og får én fribillett. Ellers er frivilliggodene og arbeidsoppgavene helt like. I påmeldingsskjemaet kan du velge frivilliggruppene du er interessert i, og så huker du i tillegg av for at du er student i påmeldingen. 

Hva får du som frivillig hos Festspillene?

 • T-skjorte og festspillartikler 
 • To fribilletter som kan anvendes når du ønsker i løpet av festivalperioden (én billett for studentfrivillige) og 30 % rabatt på øvrige billetter 
 • Adgang til Festspillenes arrangementer ved ledig plass 30 min før start, med unntak av Siljustøl og Griegs villa 
 • Kick-off og etterfest 
 • Attest for arbeid ved forespørsel før 10. juni 2024

Hva forventer Festspillene av deg?

 • At du arbeider mellom 20 og 25 timer før og/eller under festivalperioden (12 timer for studentfrivillige) 
 • At du leser deg opp på festivalens program  
 • At du er vennlig og profesjonell i møte med publikum, frivillige og øvrig stab  
 • At du møter presis og edru til vakter med festspill-t-skjorten og ID-skilt rundt halsen  
 • At du snarest gir beskjed til din nærmeste overordnede om du blir forsinket/forhindret til å møte på vakt 
 • At du deltar på informasjonsmøte før festivalen starter

KONTAKT
Frida Riisnes
Publikums- og frivilligansvarlig/prosjektansvarlig
E-post: frivillig@fib.no

Samtale

Koblet til chatbot
Hei! Ingen festspillansatte er tilgjengelige, men kanskje jeg kan hjelpe?
Hei! Jeg er Festspillenes chatbot. Hva kan jeg hjelpe deg med?

Hei! Kan vi hjelpe deg med noe?

Takk for praten!