Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har pr�vd � tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Hopp til hovedinnhold
20. mai - 03. juni 2020

Hva kan jeg jobbe med som frivillig?

Pluss/minus ikon

Publikumsverter

Vil du være festivalens ansikt utad?

Dette er den største gruppen av frivillige. Publikumsverter arbeider med å assistere publikum på de ulike arenaene. Arbeidstidene varierer i takt med forestillingenes varighet, men det forventes at hver frivillig jobber mellom 20 og 25 timer fordelt ut over festivalen. Om du har ønsker vedrørende hvilke forestillinger du helst vil jobbe under, så skriver du det inn under «annet», maks tre ønsker per frivillig. Vi kan ikke garantere at dere vil få alle ønskene oppfylt, men vi opererer under førstemann til mølla-prinsippet. Vi har behov for rundt 110 frivillige i denne gruppen.

Pluss/minus ikon

Artistkontakter

Er du sosial og imøtekommende, samt godt kjent med Bergen og Festspillene?

Hvert år kommer det over 1000 artister til Bergen i anledning Festspillene. Vi trenger artistkontakter til å være bindeleddet mellom stab og artister under festivalen. Artistene blir møtt av artistkontakten sin i det de ankommer festivalen og får utdelt en mappe med informasjon om opphold og andre nødvendigheter. Det er viktig at de som melder seg som artistkontakt er svært fleksibel i avtalt periode. Vi ønsker at de som har jobbet med dette før gjerne melder seg til denne jobben igjen, da erfaringene dere har er veldig gode for alle parter. Om du ikke har gjort dette før, men har et sterkt ønske om å jobbe med dette og føler det er noe du vil mestre, send først en mail til frivillig(a)fib.no. Alle som har hatt denne jobben før var en gang ny! Vi har behov for rundt 15 frivillige i denne gruppen.

Pluss/minus ikon

Festivalassistent

Er du allsidig og kvikk på foten? 

Hovedjobben din er å være tilgjengelig for oppgaver som oppstår underveis i løpet av skiftet. Det er stor variasjon i både arbeidsoppgaver og arbeidsmengde, og du vil jobbe tett på staben. Eksempler på oppgaver som kan forekomme er: klargjøring til mindre arrangementer, levering av billetter/utstyr etc. til artister og samarbeidspartnere, hjelp med klargjøring på kontoret til arrangementer som avvikles der og telling av publikummere. Om du er stødig i sosiale medier vil det kunne være arbeidsoppgaver innenfor dette også. Vaktene er fordelt på formiddager og ettermiddager. Vi har sykler som kan brukes om ønskelig. Vi har behov for rundt 24 frivillige i denne gruppen.

Pluss/minus ikon

Catering

Alle trenger et godt måltid!

Vi står ansvarlig for fordeling av mat til artister og frivillige før og under festivalen. Vi har egne ansatte som har ansvar for dette, men de trenger assistanse til å forberede leveringer samt distribusjon til de ulike arenaene. Denne jobben begynner allerede et par dager før festivalen, så her har man anledning til å jobbe litt før det hele setter gang. Arbeidstiden er fra 09.00-14.00. Vi har behov for 8 frivillige i denne gruppen.

Pluss/minus ikon

VR-assistenter

Er du interessert i moderne teknologi og virtuell virkelighet? 

I år som i fjor skal vi ha VR-lounge i Grieghallen gjennom hele festivalperioden. Her trenger vi 4 frivillige hver dag til å vise publikum hvordan VR-utstyret fungerer. De frivillige vil selvsagt få opplæring. Vi har behov for opptil 20 frivillige som jobber utelukkende med dette. Opplæring gis 22. mai kl. 09.30-12.00 i Grieghallen.

Pluss/minus ikon

Informasjonsstand

Er du sosial og glad i å prate med folk? 

Hvert år har Festspillene en informasjonsstand og i år skal denne stå på Festplassen. De frivillige som står her vil være ansvarlig for å dele ut frivilliggoder og annet materiale, være tilgjengelig for spørsmål fra publikum, frivillige, presse og artister for så å videreformidle dem til de riktige kanalene innenfor organisasjonen. Vaktene er på 3 timer fordelt på formiddag og ettermiddag fra 20. mai og gjennom hele festivalen. Vi har behov for ca. 6 frivillige i denne gruppen. 

Pluss/minus ikon

Profileringsassistenter

Har du god oversikt over Bergen, og liker å spasere? Eller kanskje du kunne tenke deg å få et innblikk i hvordan festivalen påvirker næringslivet?

I denne kategorien får du muligheten til å velge blant 3 undergrupper:  

  • Pakking av frivillig- og artistmapper: I uke 18 og 19 skal frivillig- og artistmapper samt annet informasjonsmateriale pakkes på dagtid i våre kontorlokaler. Hver vakt vil vare i 4-5 timer, inkl. pause. Vi trenger 4 personer til dette arbeidet.  

 

  • Distribusjon: Festspillene i Bergen har i alle år som mål å sette sitt preg på hele byen. For at vi skal klare dette trengs det frivillige som hjelper vår profileringsavdeling med å gjøre klart, distribuere og kontrollere profileringen vår i gatene og på arenaer. Dette inkluderer å klargjøre markedsmateriale, henge opp plakater, dele ut flyers og kataloger i forkant av og under festivalen. Utdeling og innhenting av materiale innebærer en del gåing og løfting. Hver vakt varer i 2-3 timer. Vi trenger minimum 6 personer til dette arbeidet, og vil etter beste evne bemanne to personer pr. vakt slik at man kan hjelpe hverandre 

 

  • Festspillspisesteder: Vi har i flere år hatt samarbeid med mange ulike spisesteder i Bergen. Dette er spisesteder som ligger i nærheten av våre arenaer, og som i enkelte tilfeller også fungerer som en arena i seg selv. Før festspillene begynner trenger vi en gruppe til å dele ut materiale til de ulike restaurantene, samt kontrollere at de har det de trenger underveis i festivalen, og hente det inn igjen når det hele er over. Utdeling og innhenting av materiale innebærer en del gåing og løfting, men vi vil strebe etter å bemanne vaktene med to personer pr. vakt, slik at man kan hjelpe hverandre. Hver vakt varer i 2-3 timer. Vi har behov for 4 frivillige i denne gruppen.  

 

Pluss/minus ikon

Sjåfører

Er du glad i å kjøre bil og kjenner Bergen godt? 

I år har vi  behov for noen frivillige sjåfører som kan bistå vårt transportteam! Vi søker etter blide og positive folk som har kjørt endel i Bergen. Du trenger ikke disponere egen bil. Du må ha hatt førerkort kl. B i minimum 5 år og det skal være helt uten prikkbelastning.  Dette er en trivelig jobb og vaktene vil være på dagtid under hele festivalen.

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette. Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Avslå

Samtale

Koblet til chatbot
Hei! Ingen festspillansatte er tilgjengelige, men kanskje jeg kan hjelpe?
Hei! Jeg er Festspillenes chatbot. Hva kan jeg hjelpe deg med?

Takk for praten!

Hei! Kan vi hjelpe deg med noe?