Fortellerbod m/Bergen BorgersceneFestallmenningen

  • Hjem
  • Program
  • 2024
  • Fortellerbod m/Bergen Borgerscene - Festallmenningen
Type forestilling: 
Utendørs
Varighet: 
​4 t

​Slå av en prat om byens fremtid.

Under Festspillene i Bergen 2014 ble alle invitert til å dele sine livshistorier i en bod på Festplassen. De innsamlede fortellingene dannet grunnlaget for borgerteaterstykket Det var en gang et menneske, som ble Folkets festspillscenes første forestilling. Nå har det som utviklet seg til Bergen Borgerscene blitt ti år og har like mange forestillinger bak seg, og under årets festspill vil de gjerne snakke med folk om byen de ønsker å bo i.  

Hvilke verdier mener du er viktige for en by? Hva skulle du ønske var annerledes? Gjennom samtaler i fortellerboden er målet å komme frem til en felles visjon for byens fremtid, og hva borgerne selv mener et godt samfunn er.  

– Vi må skape nye drømmer, nye sett av verdier, nye måter å tenke på. Vi må fortelle hverandre at vi er en del av et større hele, og at det er bra, sier kunstnerisk leder Vibeke Flesland Havre.  

Forbipasserende vil bli invitert til å slå av en uformell prat over en kopp kaffe utendørs. For de som ønsker, er døren åpen for å dele sine tanker inne i fortellerboden, som er utformet av videokunstner Jerome Picard. 

Bildet: Vibeke Flesland Havre i fortellerboden i forbindelse med Folkets festspillscene i 2014 (foto: Thor Brødreskift)

Video: Erik Brudvik

Timeplan

Fortellerboden vil være åpen mellom kl. 12:00-14:00 og 16:00-18:00. 

Anbefalt alder

0–99

Medvirkende

  • Vibeke Flesland Havre idé, konsept, vertskap​

Muliggjort av

​Grieg Foundation

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vil du motta nyhetsbrev?