Generasjon En aldringsfestival

Type forestilling: 
Ordskifte
Varighet: 
2 t

​Gratis endagsfestival for et mer aldringsvennlig samfunn.  

– Vi står overfor et historisk tiår. For første gang blir vi flere eldre enn barn i verden. Både FN og WHO kaller dette en av de største samfunnsutfordringene i det 21. århundret. I de nordiske landene vil endringene true velferdsstaten og helsetjenestene våre. Det vil også endre likestillingen vi tar for gitt, og skape en vanskelig hverdag for dem som har minst, sier Anna Helle-Valle, festivalsjef for nyskapningen Generasjon – en aldringsfestival.  

Flere eldre betyr også flere erfarne og ressurssterke personer med tid og innsikt. Det gir mulighet for vekst, endring og et klokere, varmere fellesskap. Generasjon – en aldringsfestival vil stimulere til nye tanker og formidle kunnskap som kan bidra til en bedre fremtid.   

Festivalen arrangeres for første gang under årets festspill, og er en ambisiøs satsning med mange partnere på laget og et ønske om å skape mer solidaritet og bærekraftig samarbeid mellom generasjoner. Arrangementet er gratis og omfatter både mesterklasser for omsorgsarbeidere, kunstopplevelser, politiske og faglige samtaler, praktiske verksteder, forskningsformidling og kvensk klubbkveld med DJ Saunasatan.    

Mellom kl. 12:30 og 13:30 besøker festivalen Festallmenningen, der du kan høre generasjonsappeller, synge sammen med et generasjonskor, og både protestere og feire i et opptog for aldring.

Generasjon – en aldringsfestival er et bredt og tverrfaglig samarbeid, initiert av GC Rieber-fondene og festivalsjef Anna Helle-Valle.
Les mer på generasjonsfestivalen.no.

Timeplan

10:00–12:00: Program på Litteraturhuset
12:30–13:30: Appeller og generasjonskor på Festallmenningen
14:00–15:00: Konsert i Universitetsaulaen
14:00–00:00: Program på Litteraturhuset

I samarbeid med

Generasjon – en aldringsfestival

Støttet av

Fritt Ord

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vil du motta nyhetsbrev?