Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har pr�vd � tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Hopp til hovedinnhold
22. mai - 5. juni 2024

Acosta Danza

Cuban Eclectico

Kommende forestillinger:

​Et lite stykke Cuba.

Det cubanske dansekompaniet Acosta Danza er kjent for å kombinere moderne ballett- og afro-cubansk dans med flamenco, capoeira og hiphop.  

I Cuban Eclectico har koreograf og grunnlegger Carlos Acosta samarbeidet med fem andre koreografer om å skape stykker med inspirasjon fra cubansk kultur.  

Svenske Pontus Lidberg har koreografert Paysage, Soudain, la nuit, som består av ren, smittsom energi og latinsk fotarbeid satt til rumba-inspirert musikk. Satori av den cubanske koreografen Raúl Reinoso kombinerer moderne dans med klassiske ballettlinjer, mens den spanske koreografen Maria Roviras Impronta kobler samtidsuttrykk og tradisjonell afro-cubansk folkedans. 

Flamsk-marokkanske Sidi Larbi Cherkaoui er kjent for sine fantasifulle produksjoner. I sin tolkning av Faun gir han form til konfrontasjonen mellom det menneskelige og det dyriske. 

Cuban Eclectico avsluttes med De Punta a Cabo av koreograf Alexis Fernández, laget for hele danseensemblet. Mot en projeksjon av Havannas blendende vakre strandpromenade, Malecón, viser dette stykket alle motsetningene i det moderne cubanske samfunnet, fra klassisk dans til salsa og fra tåspissko til bare føtter.  

Carlos Acostas egen historie kan minne om filmen og musikalen Billy Elliott. Han vokste opp i svært beskjedne kår på Cuba og var det ellevte barnet i familien. Faren meldte ham på den statlige danseskolen, både for å holde ham unna trøbbel og fordi de serverte gratis lunsj. Danseskolen oppdaget et helt usedvanlig talent, og karrieren Carlos Acosta bygget ligner et eventyr. Han har alltid kombinert ballett med moderne dans, og var førstedanser ved Storbritannias prestisjetunge Royal Ballet i 17 år, ved siden av en omfattende internasjonal karriere, ikke bare som gjestende førstedanser med verdens ledende ballettkompanier, men også som koreograf. Historien hans ble filmatisert i 2019, og han har medvirket i flere andre filmer. I dag er han kunstnerisk leder for Birmingham Royal Ballet, i tillegg til arbeidet med Acosta Danza der han jobber for å gi unge cubanere en vei inn i dansens verden.

Foto: Toti Ferrer


 • Dans

Arena

Varighet

​1 t 50 min inkl. pause

Billetter

​​​​Ordinær: 260/690/740
Under 30 år/student: 200
Honnør: 234/621/666
FiB Fordel: 182/483/518
BT Fordel: 195/517/555

Kjøp billett

Medvirkende

  Valid Productions Limited produsent

  Satori

  Raúl Reinoso koreografi
  Pepe Gavilondo musikk
  Fabiana Piccioli lys
  Clotilde Peón regiassistent
  Angelo Alberto kostymer, scenografi

  Faun

  Sidi Larbi Cherkaoui koreografi
  Claude Debussy, Nitin Sawhney musikk
  Hussein Chalayan kostymer
  Daisy Phillips, Daniel Proietto regiassistent
  Adam Carrée lys

  Paysage, Soudain, la nuit

  Pontus Lidberg koreografi
  Karen Young kostymer
  Elizabet Cerviño ("Vientos") scenografi
  Leo Brouwer, Stefan Levin musikk
  Patrick Bogårdh lys

  Impronta

  María Rovira koreografi
  José V. Gavilondo musikk
  Pedro Benítez lys

  De Punta a Cabo

  Alexis Fernández (Maca), Yaday Ponce koreografi
  Celia Ledón kostymer
  Kumar, Kike Wolf, X Alfonso, Omar Sosa musikk
  Yaron Abulafia lys

Muliggjort av

​Aud Jebsen

Samtale

Koblet til chatbot
Hei! Ingen festspillansatte er tilgjengelige, men kanskje jeg kan hjelpe?
Hei! Jeg er Festspillenes chatbot. Hva kan jeg hjelpe deg med?

Hei! Kan vi hjelpe deg med noe?

Takk for praten!