Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har pr�vd � tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Hopp til hovedinnhold
25. mai - 08. juni 2022

Amalie Stalheim

Vinner av Den norske solistpris

Forbindelser
Musikk
Neste arrangement:

​Cellist med rakettkarriere.

Den prisbelønte cellisten Amalie Stalheim (f. 1993) vant Den norske solistprisen i 2021. Prisen deles ut til en av tre–fem nominerte norske instrumentalister eller sangere under 30 år, utvalgt av en internasjonal jury.

– Årets vinner er midt inne i en rakettkarriere som vekker oppsikt i Norden og internasjonalt. Amalie Stalheim har et usedvanlig bredt og interessant repertoar, tross sin unge alder, der rykende ferske cellokonserter og standardrepertoaret inngår like naturlig, sier Peter Herresthal, styreleder i Den norske solistpris.

Premien består av 100 000 kr og to prestisjefylte oppdrag: Denne egne konserten på Siljustøl under Festspillene i Bergen 2022 og et solistoppdrag på en konsert sammen med Bergen Filharmoniske Orkester (BFO) i november 2021.

– Det er en stor ære for meg å vinne Den norske solistpris! Det varmer å få en slik anerkjennelse, og det er en enorm inspirasjon for meg videre, sier Amalie Stalheim selv. 

I tillegg til å spille de tradisjonelle cellokonsertene internasjonalt, brenner Stalheim for å bestille nyskrevet musikk for cello. Hun er en aktiv kammermusiker og har samarbeidet med musikere som Janine Jansen, Yo-Yo Ma, Leif Ove Andsnes, Christian Ihle Hadland, Lars Anders Tomter og Stenhammarkvartetten.

Med forbehold om endringer. Programmet for konserten annonseres senere. 

​Foto: Nikolaj Lund

Informasjon

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få beskjed når arrangementet kommer i salg. 


Arena

Varighet

​1 t

Billetter

Meld deg på nyhetsbrevet for å holde deg oppdatert.

Medvirkende

    • Amalie Stalheim cello​

Støttet av

​Karianne Westfal-Larsen

Samtale

Koblet til chatbot
Hei! Ingen festspillansatte er tilgjengelige, men kanskje jeg kan hjelpe?
Hei! Jeg er Festspillenes chatbot. Hva kan jeg hjelpe deg med?

Takk for praten!

Hei! Kan vi hjelpe deg med noe?