Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har pr�vd � tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Hopp til hovedinnhold
20. mai - 03. juni 2020

Arctic Icemusic

Fra Festspillene i Bergen 2018

Forstyrrelser
Musikk
Tidligere arrangement:

​Isens milde klang.

​Istrommer, ishorn, isbass, isofon. Helt siden drømmen om å inkludere is i instrumentsamlingen ble virkelighet i 1999, har Terje Isungset jobbet med å utforske isens gåsehudfremkallende lydbilde. På scenen har han med seg strupesang, joik, vokal og videoprojeksjoner som setter rammen for et innblikk i isens verden. Både instrumentene og musikken, fremført av artister fra Norge, Canada, Russland og Sverige, har vakt oppsikt internasjonalt.

Is har fått en større og større plass hos perkusjonisten og komponisten, og han har utviklet sitt særegne musikalske univers ved å bruke is fra innsjøer og elver for å lage instrumenter. Kunstig produsert is har ikke den samme rike lyden som naturlig is, forteller Isungset i et intervju med Financial Times.

Isungset har tidligere gjestet Festspillene med lyder av vann, motorsag, matlaging og kirkeklokker. I 2018 hadde han fryseboksen full av instrumenter utformet med motorsag – men selv om instrumentene var av is ble konserten spilt i normal innetemperatur.

Foto: Magnus Skrede

Informasjon

Vi vil gjerne høre fra deg! Legg igjen e-post-adressen her for å delta i publikumsundersøkelsen.Tilgjengelig minst 30 dager etter første sending. Denne tjenesten tilbys av Festspillene i Bergen. Musikken er gjengitt med tillatelse fra TONO (tono.no). Uautorisert fremføring eller kopiering er ulovlig.

Arena

Medvirkende

  • Terje Isungset istromme, isofon, ishorn, isperkusjon 
  • Beatrice Deer, Pauyungie Nutaraaluk, Radik Tyulyush (Huun-Huur-Tu) strupesang 
  • Sara Marielle Gaup Beaska joik 
  • Maria Skranes vokal, elektronikk, isperkusjon 
  • Arve Henriksen trompet, vokal 
  • Anders Jormin kontrabass 
  • Anastasia Isachsen video, lysdesign 
  • Atle Sekkingstad lyddesign

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette. Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Avslå

Samtale

Koblet til chatbot
Hei! Ingen festspillansatte er tilgjengelige, men kanskje jeg kan hjelpe?
Hei! Jeg er Festspillenes chatbot. Hva kan jeg hjelpe deg med?

Takk for praten!

Hei! Kan vi hjelpe deg med noe?