Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har pr�vd � tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Hopp til hovedinnhold
26. mai - 09. juni 2021

Askjell

Everything will be ok

Fornøyelser
Musikk Digital
Urfremføring
Tidligere arrangement:

​Bergensk stjerneprodusent med musikk fra debutplaten og overraskelsesgjester.

Selv om Askjell Solstrand kanskje er et ukjent navn for mange, er han ingen nybegynner i musikkbransjen. Som låtskriver og produsent har 27-åringen fra Bergen allerede satt sitt preg på låter fra noen av landets mest anerkjente og folkekjære artister, som blant andre Aurora, Sigrid, Emilie Nicolas og dePresno.

Nå trer Askjell frem fra bak miksepulten for første gang. Samtidig som produsenten har arbeidet for å fremheve andre artisters musikalske verk, har han komponert eget materiale. Det ble første gang utgitt på en EP i 2019, som fikk BT til å melde: «To Be Loved er som et kikkhull inn i produsentens hjerne, og er et lappeteppe av hans egne lyder og lyster (...) Askjells bruk av EDM bryter med de emosjonelle og intrikate komposisjonene, som i utgangspunktet ligger i krysningspunktet mellom klassisk og elektropop».

Våren 2022 kommer debutalbumet Everything will be ok, og festspillpublikummet blir det første i verden som får oppleve materialet live. Flere av artistene han har jobbet med i sin rikholdige karriere gjester også konserten i Håkonshallen.

Musikken kan best beskrives som pur, vakker og moderne neoklassisk som får lytteren til å føle at tiden står stille. Den skal få publikum til kjenne håpløsheten og frustrasjonen ved dagens absurde verden tett på huden, og samtidig vekke optimisme for fremtiden. En forelskelse i alt det fine rundt oss, og en omfavnelse som bekrefter at alt vil bli bra.

Foto: Arif Salum

Informasjon

Arrangementet filmes. Kameraene kan oppleves forstyrrende for publikum i salen. Dørene stenger 5 min før oppsatt starttid. All videreformidling, kopiering og nedlastning av videoinnhold er forbudt.

Festspillene blir gjennomført i samsvar med regjeringens og lokale myndigheters gjeldende påbud og retningslinjer. Les mer her.

Har du digitalt pass eller billett? Se arrangementet her.


Arena

Varighet

​1 t 

Billetter

I salen
Ordinær: 490
Honnør: 441
Under 30 år/student: 190
BT Fordel: 367

Digital
Ordinær: 250
Under 30 år/student: 150
BT Fordel: 180
Husholdningsbillett: 400

Har du digitalt pass eller billett? Se arrangementet her.

Medvirkende

  • Askjell Solstrand tangenter
  • Fredrik Svabø gitar, synthbass, pedal steel
  • Gudmund Guren trommer
  • Jonas Hamre tangenter, saksofon
  • Mara Haugen fiolin
  • Claudia Cox fiolin
  • Oddhild Nyberg bratsj
  • Carmen Boveda cello
  • Thomas Nordvik lydteknikk
  • Gjesteartister

Samtale

Koblet til chatbot
Hei! Ingen festspillansatte er tilgjengelige, men kanskje jeg kan hjelpe?
Hei! Jeg er Festspillenes chatbot. Hva kan jeg hjelpe deg med?

Takk for praten!

Hei! Kan vi hjelpe deg med noe?