Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har pr�vd � tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Hopp til hovedinnhold
22. mai - 5. juni 2024

Bel Canto

Kommende forestillinger:

​Ny musikk fra pionerene innen arktisk elektronika.

I vår kommer Bel Canto med albumet Radiant Green. Det blir første gang på over to tiår at det kommer ny musikk fra den prisbelønte duoen. 

Gruppen ble dannet i Tromsø i 1985 av vokalist Anneli Drecker, multi-instrumentalist Nils Johansen og Geir Jenssen på synth og programmering. Sammen skapte de et lydbilde der atmosfæriske og melankolske toner møtte elementer av folkemusikk fra ulike hjørner av verden, i det som ofte ble omtalt som starten på den arktiske elektronika-bølgen. Bel Cantos musikk og karismatiske frontfigur ble raskt lagt merke til utenfor landegrensene.   

Etter to album gikk Jenssen solo under navnet Biosphere. Bel Canto, som nå var blitt en duo med Drecker og Johansen, fikk for alvor sitt gjennombrudd med Shimmering Warm and Bright-platen i 1992, et album de også vant gruppens første av tre spellemannspriser for. I alt ble det seks album frem til 2002, da også Drecker og Johansen gikk videre med soloprosjekter og partnere som Röyksopp, a-ha, Ketil Bjørnstad og gruppen Vajas. 

På den nye platen er Bel Canto gjenforent med Geir Jenssen på to av låtene, og med Gilles Martin, som co-produserte gruppens to første album. Matias Tellez har mikset flere av sangene.

Foto: Knut Åserud


 • Musikk

Arena

Varighet

​1 t 30 min

Billetter

​​​​Ordinær: 390
Under 30 år/student: 200
Honnør: 351
FiB Fordel: 273
BT Fordel: 292

Kjøp billett

Medvirkende

  • Anneli Drecker vokal
  • Nils Petter Johansen gitar
  • Jonas Lie Theis tangenter 
  • Andreas Eriksen perkusjon
  • Ole Vegard Skauge bass
  • Jane Kelly bakgrunnsvokal

Samtale

Koblet til chatbot
Hei! Ingen festspillansatte er tilgjengelige, men kanskje jeg kan hjelpe?
Hei! Jeg er Festspillenes chatbot. Hva kan jeg hjelpe deg med?

Hei! Kan vi hjelpe deg med noe?

Takk for praten!