Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har pr�vd � tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Hopp til hovedinnhold
22. mai - 5. juni 2024

Bendik Giske & Sam Barker

Disorientations

Kommende forestillinger:

​Pustende impro og Berlin-tekno.

Bendik Giske, prisbelønt norsk saksofonist og komponist, og Barker, fast DJ på den legendariske Berlin-klubben Berghain, kommer til Håkonshallen med urfremføringen av sitt nye prosjekt Disorientations. Giske og Barker deler en forkjærlighet for den europeiske teknokulturen, med all sin kollektive improvisasjon og oversanselighet, og har begge satt sitt preg på klubbscenen i den tyske hovedstaden.   

Som artist er Bendik Giske kjent for å utforske instrumentets og kroppens yttergrenser og viske ut skillet mellom performance, installasjon og musikk. Utstrakt bruk av sirkelpust strekker og former hans komposisjoner og improvisasjoner. Det er nakent, originalt, dvelende og uttrykksfullt.  

Giskes kunstnerskap befinner seg i skjæringspunktet mellom kunst, musikk og mote, og tematiserer ofte skeivhet og kroppslighet. Han har samarbeidet med kunstinstitusjoner som MoMA og Venezia-biennalen, og i 2022 måtte Munch-museet sette opp ekstraforestillinger av hans performance Not Yet.   

Som musiker, DJ og grunnlegger av Leisure System-labelen, har Sam Barker utfordret og utvidet grensene for dansemusikk i Berlin. Med en klassisk musikkutdannelse i bunn, er han også en aktiv instrumentdesigner og -bygger. 

Bildet: Sam Barker (foto: Elena Panouli), Bendik Giske (foto: Luke Abby)

Informasjon

​Vi gjør oppmerksom på at publikum på denne konserten er stående. Sitteplasser er tilgjengelig for dem som trenger det. Ta kontakt på billett@fib.no.


  • Musikk

Arena

Varighet

​1 t

Billetter

​​​​Ordinær: 480/530
Under 30 år/student: 200
Honnør: 432/477
FiB Fordel: 336/371
BT Fordel: 360/397

Kjøp billett

Medvirkende

    • Bendik Giske saksofon, komposisjon
    • Sam Barker live elektronikk​, komposisjon

Samtale

Koblet til chatbot
Hei! Ingen festspillansatte er tilgjengelige, men kanskje jeg kan hjelpe?
Hei! Jeg er Festspillenes chatbot. Hva kan jeg hjelpe deg med?

Hei! Kan vi hjelpe deg med noe?

Takk for praten!