Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har pr�vd � tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Hopp til hovedinnhold
26. mai - 09. juni 2021

Bergen_Portal

Fornøyelser
Ute Gratis
Norgespremiere
Neste arrangement:
​Dette er ikke en container. Det er en portal.
Lei av å ikke kunne reise noen steder? Under Festspillene kan du møte mennesker fra hele kloden i en gullportal i Bergen sentrum.  

Stengte grenser. Karantene. Røde, gule og grønne land. Bli hjemme. Det siste året har ikke akkurat bydd på de store reiseopplevelsene.  

Under Festspillene får du muligheten til å møte nye mennesker i andre land, helt karantenefritt, i Bergen_Portal.  

Når du stiger inn i portalen, alene eller sammen med en liten gruppe, forlater du din egen verden. På innsiden møter du mennesker ansikt til ansikt, som om dere befant dere i det samme rommet – selv om tusenvis av kilometer skiller dere.  

Portalen er nemlig lenket opp til en identisk portal et annet sted på kloden. Det finnes slike portaler på offentlige steder i Mexico by, New York, Lagos, Erbil og et trettitalls andre steder. Noen av dem står der permanent, andre popper opp for en kortere periode, slik som under Festspillene. 

Her blir det både åpne møter og kuraterte oppkoblinger med et forhåndsbestemt innhold. Hva med en middag på tvers av kontinenter? En improvisert mini-jam med musikere i ulike land? Temaene kretser rundt kunst, bærekraft og entreprenørskap, men det er også mulig å bare slå av en prat med et menneske som er langt utenfor din egen krets. Flere detaljer om programmet annonseres på fib.no utover våren.  

Konseptet er skapt av Shared_Studios, som ønsker å skape meningsfylte menneskelige møter mellom folk som er adskilt av avstand og ulikheter. 

– Med hver nye portal får vi større mangfold og vokser oss mer dynamiske og mer verdifulle sammen, sier Amar Bakshi, Shared_Studios' grunnlegger og kunstneriske leder. 

Bergen_Portal skulle opprinnelig komme til Festspillene 2020, men ble utsatt til Festspillene 2021 på grunn av koronapandemien.


Informasjon

Gjennom å fortløpende lansere artister og forestillinger som er planlagt til årets festspill, ønsker Festspillene å rette oppmerksomheten mot det arbeidet kunstnerne gjør, vel vitende om at det endelige programmet kan bli annerledes på grunn av pandemien.

Festspillene vil følge helsemyndighetenes påbud og anbefalinger. For å skape minst mulig ulempe for publikum, vil billettsalget først starte nærmere årets festspill.


Foto: Marzena Abrahamik for Shared Studios. Foto øverst: Shared Studios.

Arena

Timeplan

​Portalen er åpen og koblet opp 2-3 ganger per dag i tidsrommet mellom kl 12:00-21:00. Hver av oppkoblingene vil ha en varighet fra 30 min til 2 timer. 

Billetter

​Gratis, med påmelding.

Billettsalget starter våren 2021. Meld deg på nyhetsbrevet for å holde deg oppdatert.

Produseres i samarbeid med

Shared_Studios

Festspillene takker

  • Vår samarbeidspartner DNB

Sponsor

Samtale

Koblet til chatbot
Hei! Ingen festspillansatte er tilgjengelige, men kanskje jeg kan hjelpe?
Hei! Jeg er Festspillenes chatbot. Hva kan jeg hjelpe deg med?

Takk for praten!

Hei! Kan vi hjelpe deg med noe?