Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har pr�vd � tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Hopp til hovedinnhold
20. mai - 03. juni 2020

Bjørn Tomren

Fornøyelser
Musikk
Tidligere arrangement:

​Jodlende multikunstner viser nye, mørkere sider. 

Bjørn Tomren (f. 1981) må kunne sies å være en av landets mest allsidige musikere. Han ble først kjent som den ene halvdelen av polka- og jodleduoen Polkabjørn & Kleine Heine i midten av forrige tiår, og han har siden den gang vært innom en rekke sjangre og prosjekter. 

Av disse kan nevnes strupesang (i trioen Huurd Altan Hangai Tu), salmesang (i trioen Samantha Foxtrot), americana (i bandet The Thomas Quickstep Experience) og punk (i bandet Tomra Konfeksjon). Tomren er trolig også den eneste festspillartisten som har forsert Norge på langs hele fire ganger: Til fots, i kajakk, i robåt, og på ski.

I 2019 slapp Tomren sitt første album under eget navn, og det er dette materialet årets festspillkonsert baserer seg på. Bad Science Fiction – som platen heter – fikk strålende anmeldelser, og ble av BT beskrevet som «visesang i americanatradisjonen, tungt lastet med slepne rytmer, klangrike strengeinstrumenter og trykkende stemninger.» 

Foto: Nina Djærff


Tilgjengelig minst 30 dager etter første sending. Denne tjenesten tilbys av Festspillene i Bergen. Musikken er gjengitt med tillatelse fra TONO (tono.no). Uautorisert fremføring eller kopiering er ulovlig.

Arena

Varighet

​1 t 15 min

Medvirkende

  • Bjørn Tomren vokal, gitar
  • Åse Britt Reme Jakobsen​ vokal, gitar
  • Stian Carstensen steelgitar, banjo, trekkspill
  • Jørgen Træen keyboard
  • Stein Urheim gitar
  • Anders Bitustøyl bass
  • Mari Persen fiolin
  • Heine Bugge trekkspill

Sponsor

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette. Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Avslå

Samtale

Koblet til chatbot
Hei! Ingen festspillansatte er tilgjengelige, men kanskje jeg kan hjelpe?
Hei! Jeg er Festspillenes chatbot. Hva kan jeg hjelpe deg med?

Takk for praten!

Hei! Kan vi hjelpe deg med noe?