Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har pr�vd � tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Hopp til hovedinnhold
26. mai - 09. juni 2021

Camerata Bergen

Forbindelser
Musikk
Neste arrangement:
​Ti år med bergenstalenter i samspill.

​Bergen har fostret en lang rekke musikere i en ulike sjangre, ikke minst innen klassisk musikk. På denne unike konserten gjenforenes 11 bergensstrykere som har markert seg de ti siste årene, og spiller sammen med dagens og morgendagens talenter fra byen mellom fjellene. 

Bak samarbeidet står Bergen kulturskole, musikklinjen på Langhaugen videregående skole og Barratt Due musikkinstitutt, som de siste årene har tilbudt de mest motiverte strykertalentene et opplegg som kombinerer ekstraundervisning, samspill, teori og møter med mer erfarne musikere. I Universitetsaulaen kan du høre de oppsiktsvekkende resultatene.

Kveldens konsertmester er Johanne Haugland fra Bergen, som er født og oppvokst i Bergen og begynte å spille fiolin som fireåring. Hun har studert ved Barratt Due musikkinstitutt og Norges musikkhøgskole, og er i dag aktiv kammer- og orkestermusiker. Hun er medlem av Det Norske Kammerorkesters musikerkollektiv og deltar også på KonstKnekt-akademiet i samarbeid med musikere fra Berlin-filharmonien. 

Solist er fiolinist Sonoko Miriam Welde, som er utøver i mentorprogrammet Crescendo og blant annet har vunnet NRKs Virtuos, Den norske solistpris og Equinors talentstipend. Siden sin første opptreden med Bergen Filharmoniske Orkester som niåring, har hun spilt med en lang rekke store orkestre i inn- og utland. Siden 2014 har hun vært medlem av strykekvartetten Opus13, og hun studerer nå med Janine Jansen ved Haute Ecole de Musique de Lausanne.

Bildet: Johanne Haugland og Sonoko Miriam Welde (foto: Bård Gundersen)

Informasjon

​Arrangementer som er planlagt på Festspillene i Bergen 2021 vil annonseres fortløpende utover høsten og vinteren.

Det er sannsynlig at planene for neste års festspill vil påvirkes av pandemien og smittevernrestriksjoner. Gjennom å lansere artister og forestillinger løpende, ønsker Festspillene å rette oppmerksomheten mot det arbeidet kunstnerne gjør, vel vitende om at det endelige festspillprogrammet kan se annerledes ut. 

Festspillene vil følge helsemyndighetenes påbud og anbefalinger, og ønsker å skape trygge forhold og minst mulig ulempe for publikum. Derfor vil billettsalget til Festspillene i Bergen 2021 først starte til våren.

Arena

Varighet

​1 t 30 min inkl. pause

Billetter

​Billettsalget starter våren 2021. Meld deg på nyhetsbrevet for å holde deg oppdatert.


Medvirkende

  • Johanne Haugland konsertmester
  • Sonoko Miriam Welde fiolin solo
  • Øvrige medvirkende (vil bli oppdatert) fiolin, cello, kontrabass

Produsert av

Senter for talentutvikling Barratt Due og Bergen kulturskole

Musikk av

  • Dvořák
  • Piazzolla

Verk

  • Antonín Dvořák (1859–1904)
   Serenade for strykere i e-dur, op. 22
   1. Moderato
   2. Tempo di Valse
   3. Scherzo: Vivace
   4. Larghetto
   5. Finale: Allegro vivace

  • Pause

  • Astor Piazzolla (1921–1992)
   Årstidene
   1. Verano porteño
   2. Invierno porteño
   3. Primavera porteña
   4. Otoño porteño

Samtale

Koblet til chatbot
Hei! Ingen festspillansatte er tilgjengelige, men kanskje jeg kan hjelpe?
Hei! Jeg er Festspillenes chatbot. Hva kan jeg hjelpe deg med?

Takk for praten!

Hei! Kan vi hjelpe deg med noe?