Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har pr�vd � tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Hopp til hovedinnhold
20. mai - 03. juni 2020

Carte Blanche

Familieforestilling: But Then, We'll Disappear (I'd Prefer Not To)

Forstyrrelser
Dans Familie
Neste arrangement:
Urpremiere fra Norges nasjonale kompani for samtidsdans.​En god danseopplevelse kjenner ingen aldersgrense. 

Carte Blanche tilrettelegger for at både store og små kan oppleve profesjonell dansekunst sammen. Familieforestillingen Better Ask for Forgiveness But Then, We’ll Disappear (I’d Prefer Not To) vises i sin helhet, og det blir en kort introduksjon før forestillingen begynner.

Valgfrihet er vår tidsånds mantra. Men er våre valg egentlig våre egne valg?

Kanadiske Frédérick Gravel er kjent for å snu opp ned på strukturene i koreografi og inkluderer ofte elementer fra rock og performancekunst i uttrykket sitt. Han har bakgrunn fra det levende kunstmiljøet i Montréal, og har etablert seg som en av de fremste eksponentene for den nye, kanadiske dansekunsten.

For Gravel blir forestillingen først skapt i møte mellom mennesker. Scenen blir en arena for et kunstnerisk og sosialt eksperiment der karakterer bygges og viskes ut i en kamp mot egne mønstre. Denne motstanden er både tragisk og fin på samme tid.  

– Jeg ser på en koreografisk idé som en melodi, og arbeidene mine kan sammenlignes med å lage en konsert. Jeg lager musikk ved hjelp av dans. Man kan kanskje si at jeg komponerer linjer som danserne framfører med sin egen stemme, i sin egen toneart, sier han.  

Bak tittelen Better Ask for Forgiveness But Then, We’ll Disappear (I’d Prefer Not To) skjuler det seg et ønske om å fremheve individets rolle i en verden full av motsetninger hvor skyldfølelse og feiring er to sider av samme sak, i et håp om at alt har en plan.

 

En god danseopplevelse kjenner ingen aldersgrense. Carte Blanche tilrettelegger for at både store og små kan oppleve profesjonell dansekunst sammen. Familieforestillingen Better Ask for Forgiveness But Then, We’ll Disappear (I’d Prefer Not To) l vises i sin helhet, og det blir en kort introduksjon før forestillingen begynner.

Foto: Bent René Synnevåg


Arena

Billetter

  • Ordinær: 150
  • Honnør: 135
  • Barn: 100
  • FiB Fordel t.o.m. 11. mars:105
  • FiB Fordel f.o.m. 12. mars:120
  • BT Fordel: 112

Kjøp billett

Medvirkende

  • Frédérick Gravel koreografi, lysdesign
  • Philippe Brault musikk
  • Indrani Balgobin kostyme

Samproduksjon med

Carte Blanche

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette. Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Avslå

Samtale

Koblet til chatbot
Du snakker nå med en chatbot. For å snakke med en festspillansatt, klikk på knappen i toppen av dette vinduet.
Hei! Jeg er Festspillenes chatbot. Hva kan jeg hjelpe deg med?

Takk for praten!

Hei! Kan vi hjelpe deg med noe?