Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har pr�vd � tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Hopp til hovedinnhold
26. mai - 09. juni 2021

Carte Blanche

Familieforestilling: But Then, We'll Disappear (I'd Prefer Not To)

Forstyrrelser
Dans Familie
Neste arrangement:
En god danseopplevelse kjenner ingen aldersgrense.

Denne våren tilrettelegger Carte Blanche  for at både store og små kan oppleve profesjonell dansekunst sammen.

Dans og bevegelse er et universelt språk som er tett på både voksne og barns hverdag. Dans er en kunstform som stimulerer nysgjerrigheten og gir næring til kreativ utvikling hos både store og små.

Festspillforestillingen But Then, We'll Disappear (I'd Prefer Not To) vises 5. juni i sin helhet. Det blir en kort introduksjon før forestillingen begynner.

Kanadiske Frédérick Gravel er kjent for å snu opp ned på strukturene i koreografi og inkluderer ofte elementer fra rock og performancekunst i uttrykket sitt. Han har bakgrunn fra det levende kunstmiljøet i Montréal, og har etablert seg som en av de fremste eksponentene for den nye, kanadiske dansekunsten.

For Gravel blir forestillingen først skapt i møte mellom mennesker. Scenen blir en arena for et kunstnerisk og sosialt eksperiment der karakterer bygges og viskes ut i en kamp mot egne mønstre. Denne motstanden er både tragisk og fin på samme tid.  

– Jeg ser på en koreografisk idé som en melodi, og arbeidene mine kan sammenlignes med å lage en konsert. Jeg lager musikk ved hjelp av dans. Man kan kanskje si at jeg komponerer linjer som danserne framfører med sin egen stemme, i sin egen toneart, sier han.  

Bak tittelen But Then, We’ll Disappear (I’d Prefer Not To) skjuler det seg et ønske om å fremheve individets rolle i en verden full av motsetninger hvor skyldfølelse og feiring er to sider av samme sak, i et håp om at alt har en plan.

Foto: Bent René Synnevåg

Informasjon

​Arrangementer som er planlagt på Festspillene i Bergen 2021 vil annonseres fortløpende utover høsten og vinteren.

Det er sannsynlig at planene for neste års festspill vil påvirkes av pandemien og smittevernrestriksjoner. Gjennom å lansere artister og forestillinger løpende, ønsker Festspillene å rette oppmerksomheten mot det arbeidet kunstnerne gjør, vel vitende om at det endelige festspillprogrammet kan se annerledes ut. 

Festspillene vil følge helsemyndighetenes påbud og anbefalinger, og ønsker å skape trygge forhold og minst mulig ulempe for publikum. Derfor vil billettsalget til Festspillene i Bergen 2021 først starte til våren.


Arena

Billetter

 Billettsalget starter våren 2021. Meld deg på nyhetsbrevet for å holde deg oppdatert.

Medvirkende

    • Frédérick Gravel koreografi, lysdesign
    • Philippe Brault musikk
    • Indrani Balgobin kostyme
    • Ole Martin Meland, Caroline Eckly, Daniel Mariblanca, Mathias Stoltenberg, Dawid Lorenc, Irene Vesterhus Theisen, Aslak Aune Nygård, Tilly Sordat, Adrian Bartczak, Noam Eidelman Shatil, Guro Rimeslåtten, Karen Lynne Bjerknesli, Sebastian Biong, Timothy Bartlett dansere

Samproduksjon med

Carte Blanche

Samtale

Koblet til chatbot
Hei! Ingen festspillansatte er tilgjengelige, men kanskje jeg kan hjelpe?
Hei! Jeg er Festspillenes chatbot. Hva kan jeg hjelpe deg med?

Takk for praten!

Hei! Kan vi hjelpe deg med noe?