Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har pr�vd � tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Hopp til hovedinnhold
24. mai - 7. juni 2023

Christian Wallumrød

Tidligere forestillinger:

​Ikke akkurat slåtter og stev fra Siljustøl.

Med bakgrunn fra jazz og improvisasjon har komponist og pianist Christian Wallumrød jobbet på tvers av sjangre i tre tiår i et utall band og konstellasjoner med store deler av norsk musikkliv. Platedebuten på legendariske ECM Records kom i 1998, og for albumet Outstairs mottok han Spellemannsprisen i kategorien samtid.

De senere årene har Wallumrød fokusert mer på soloarbeider, og til Festspillene kommer han alene og fremfører egne verk og improvisasjoner på det nye flygelet i Harald Sæveruds hjem.  

– Jeg likte godt å spille Sæveruds Rondo Amoroso da jeg var 13–14 år – langt bedre enn hvilken som helst sonatine. Det var noe merkelig attraktivt med tonespråket.  Jeg tror ikke jeg  den gangen  var klar over at stykket også ble et slags første møte med samtidsmusikk, på sitt poetiske, milde og ganske  ukonfronterende  vis, sier han.  

Wallumrøds arbeid er blitt beskrevet som egenrådig og åpen pianomusikk, og han kan også kjenne seg igjen i elementer i Sæveruds musikk.

– Jeg kan  identifisere meg med dragningen mot det rytmiske, med dyrkingen av noe  vart og rart og med det jeg opplever som en insistering på at man er seg selv nærmest i alt man lager. Samtidig  får jeg likevel en følelse av at  Sæverud og jeg  neppe  kunne spilt i samme band, sier pianisten.  

Foto: Elias W. Orning


  • Musikk

Arena

Varighet

​45 min

Billetter

Ordinær: 480
Under 30 år/student: 200
Honnør: 432
FiB Fordel: 336
BT Fordel: 360

Medvirkende

    • ​Christian Wallumrød piano

Støttet av

Sparebankstiftelsen DNB – Dextra Musica

Samtale

Koblet til chatbot
Hei! Ingen festspillansatte er tilgjengelige, men kanskje jeg kan hjelpe?
Hei! Jeg er Festspillenes chatbot. Hva kan jeg hjelpe deg med?

Hei! Kan vi hjelpe deg med noe?

Takk for praten!