Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har pr�vd � tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Hopp til hovedinnhold
20. mai - 03. juni 2020

Det er alltid en tråd en plass

Teater
Tidligere arrangement:

​​Et åpent møte med demens. 

​I Det er alltid en tråd en plass får vi et unikt innblikk i livet til personer med demens. Gjennom en dokumentarisk forestilling følger scenekunstkompaniet Kompani Krapp fem personer med demens over en periode på to år på Bergen Røde Kors sykehjem. Hovedpersonene deler sine tanker og poetiske tekster fra sykehjemmet og det er disse møtene og opplevelsene som formidles gjennom film og lyd i forestillingen. Stykket hadde urpremiere på Cornerteateret under kunst- og demensfestivalen PUST i november 2019, og ble til i samarbeid med Verdighetsenteret.

Kompani Krapp og Verdighetsenteret vil ha mer kunnskap og forståelse om demens, og ønsker å fortelle en litt annerledes sykdomshistorie. Fremstilling av demens bærer ofte preg av tap, isolasjon, ensomhet og den enorme økonomiske belastningen en demenspasient er for samfunnet. Denne forestillingen retter søkelyset mot det friske som bor i pasienter som lever med demenssykdom. Ønsket er at mer kunnskap kan gi økt forståelse.

– Det handler om å bli sett, lyttet til og hørt. Men det handler også om å se og møte andre med nysgjerrighet – de du møter for første gang eller de du har kjent et helt liv, forteller Kristine Nordby Simonsen, en av grunnleggerne av Kompani Krapp.

Foto: Francisco MunozTilgjengelig til 28. november 2020. Denne tjenesten tilbys av Festspillene i Bergen. Musikken er gjengitt med tillatelse fra TONO (tono.no). Uautorisert fremføring eller kopiering er ulovlig.

Arena

Varighet

​​45 min

Språk

​​Fremføres på norsk

Medvirkende

  • Kompani Krapp
  • Hanne Jones (Verdighetsenteret), Beate Bednar, Kristine Nordby Simonsen regi, manus
  • Beate Bednar, Kristine Nordby Simonsen utøvere
  • David Alræk klipp, medregi film
  • Christer Fasmer foto film
  • Jørn Lavoll lydopptak
  • Anne Bergendahl lysdesign
  • Eli Lea konsulent
  • Kieran Kolle portrettfotograf

Samtale

Koblet til chatbot
Hei! Ingen festspillansatte er tilgjengelige, men kanskje jeg kan hjelpe?
Hei! Jeg er Festspillenes chatbot. Hva kan jeg hjelpe deg med?

Takk for praten!

Hei! Kan vi hjelpe deg med noe?