Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har pr�vd � tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Hopp til hovedinnhold
20. mai - 03. juni 2020

Einar Selvik

Fornøyelser
Musikk
Tidligere arrangement:

Nordisk nasjonalskatt med et lydbilde som strekker seg over århundrer.

​Einar Selvik er en norsk komponist og musiker. Han er også hovedmannen bak konstellasjonen Wardruna; et prosjekt med fokus på musikalske tolkninger av forskjellige gammelnorske og nordiske tradisjoner. 

Takket være omfattende research og bruk av et vidt spekter av gamle nordiske instrumenter og lyrikk plassert inn i et kontemporært lydbilde, har Selvik flyttet musikalske sjangergrenser samt gitt fortidens tanker og verktøy en ny stemme.

Wardruna har oppnådd verdensomspennende anerkjennelse for sitt nyskapende musikalske uttrykk, og Selvik har sågar levert musikk til den populære HBO-serien Vikings. Sammen med Ivar Bjørnson var Selvik også arkitekten bak det flerårige, kritikerroste festspillprosjektet Nordvegen.  

Under årets festspillopptreden vil Selvik ta oss med på en musikalsk reise litt utenfor Wardrunas vanligvis massive lydlandskap, og i stedet presentere et mer nedstrippet og direkte uttrykk der stemmebruk, lyrikk og instrumenter som kraviklyre, tagelharpe og bukkehorn spiller sentrale roller.

Denne konserten sendes også på NRK og bt.no

Foto: Kim Öhrling

Informasjon

Vi vil gjerne høre fra deg! Legg igjen e-post-adressen her for å delta i publikumsundersøkelsen.


Tilgjengelig minst 30 dager etter første sending. Denne tjenesten tilbys av Festspillene i Bergen. Musikken er gjengitt med tillatelse fra TONO (tono.no). Uautorisert fremføring eller kopiering er ulovlig.

Arena

Medvirkende

  Einar Selvik sang, kraviklyre, taglharpe, sotharpe

  Ivar Bjørnson gitar
  Iver Sandøy trommer, perkusjon, vokal
  Silje Solberg hardingfele, vokal
  Håkon Vinje piano, vokal
  Lindy-Fay Hella vokal

Støttet av

​H Westfal-Larsen og Hustru Anna Westfal-Larsens Almennyttige Fond

Sponsor

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette. Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Avslå

Samtale

Koblet til chatbot
Hei! Ingen festspillansatte er tilgjengelige, men kanskje jeg kan hjelpe?
Hei! Jeg er Festspillenes chatbot. Hva kan jeg hjelpe deg med?

Takk for praten!

Hei! Kan vi hjelpe deg med noe?