Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har pr�vd � tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Hopp til hovedinnhold
26. mai - 09. juni 2021

Eivør

Fornøyelser
Musikk
Neste arrangement:

​Stor stemme fra liten øystat.

​Eivør Pálsdóttir (f. 1983, Syðrugøta, Færøyene) lærte seg etter sigende å synge før hun lærte seg å gå. Oppveksten med synging av tradisjonelle færøyske folkeviser skulle etter hvert gi resultater: Eivør hadde sin første opptreden på TV som 13-åring, og hun vant en nasjonal sangkonkurranse det samme året. 

I dag har hun utgitt hele 17 album, og stemmen hennes – ofte beskrevet som mild, gripende og overnaturlig – har gitt henne anerkjennelse og fans verden over. Eivørs komposisjoner er også blitt brukt i filmer og TV-serier som Game of Thrones og The Last Kingdom.

Færøyingens musikalske røtter befinner seg i folkemusikken fra hjemlandet,  men en finner alt fra jazz, country og storband til klassisk musikk og trip hop i den store katalogen hennes. Eivør er kjent for fengslende live-opptredener med et varmt og levende nærvær, og hun gjorde stor suksess som en del av Nordvegen-konsertserien under Festspillene i 2018

Foto: Sigga Ella

Informasjon

Gjennom å fortløpende lansere artister og forestillinger som er planlagt til årets festspill, ønsker Festspillene å rette oppmerksomheten mot det arbeidet kunstnerne gjør, vel vitende om at det endelige programmet kan bli annerledes på grunn av pandemien.

Festspillene vil følge helsemyndighetenes påbud og anbefalinger. For å skape minst mulig ulempe for publikum, vil billettsalget først starte nærmere årets festspill.


Video: Eivør - Í Tokuni. Bilde: Eivør på Festspillene i Bergen 2018, foto: Thor Brødreskift.

Arena

Varighet

1 t 15 min

Billetter

​Billettsalget starter våren 2021. Meld deg på nyhetsbrevet for å holde deg oppdatert.


Medvirkende

    • Eivør Pálsdóttir vokal, gitar, håndtromme
    • Mikael Blak bass
    • Per I. Højgaard Petersen trommer
    • Mathias Kapnas tangenter

Samtale

Koblet til chatbot
Hei! Ingen festspillansatte er tilgjengelige, men kanskje jeg kan hjelpe?
Hei! Jeg er Festspillenes chatbot. Hva kan jeg hjelpe deg med?

Takk for praten!

Hei! Kan vi hjelpe deg med noe?