Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har pr�vd � tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Eivør

Fornøyelser
Musikk
Tidligere arrangement:

Stor stemme fra liten øystat.

​Eivør Pálsdóttir (f. 1983, Syðrugøta, Færøyene) lærte seg etter sigende å synge før hun lærte seg å gå. Oppveksten med synging av tradisjonelle færøyske folkeviser skulle etter hvert gi resultater: Eivør hadde sin første opptreden på TV som 13-åring, og hun vant en nasjonal sangkonkurranse det samme året. 

Eivør mottok Nordisk råds musikkpris i 2021, og har i dag utgitt hele 17 album. Stemmen hennes – ofte beskrevet som mild, gripende og overnaturlig – har gitt henne anerkjennelse og fans verden over. Eivørs komposisjoner er også blitt brukt i filmer og TV-serier som Game of Thrones og The Last Kingdom. I 2020 ga hun ut studioalbumet Segl, og en liveversjon av albumet kom i 2021.

Færøyingens musikalske røtter befinner seg i folkemusikken fra hjemlandet,  men en finner alt fra jazz, country og storband til klassisk musikk og trip hop i den store katalogen hennes. Eivør er kjent for fengslende live-opptredener med et varmt og levende nærvær, og hun gjorde stor suksess som en del av Nordvegen-konsertserien under Festspillene i 2018

I stemningsfulle Håkonshallen kan du oppleve Eivør med fullt band. Hun skal også opptre i duoformat med Mathias Kapnas på keyboard i Skjerjehamn lørdag 28. mai.

Foto: Sigga Ella

Informasjon

Ny dato: Dette arrangementet ble avlyst under Festspillene i Bergen 2021 og har fått en ny konsertdato i 2022.Video: Eivør - Í Tokuni. Bilde: Eivør på Festspillene i Bergen 2018, foto: Thor Brødreskift.

Arena

Varighet

 1 t 15 min
 

Billetter

​Ordinær: 440/490
Honnør: 396/441
Under 30 år: 190
FiB Fordel t.o.m. 13. april: 308/343
FiB Fordel f.o.m. 14. april: 352/392
BT Fordel: 330/367

Medvirkende

    • Eivør Pálsdóttir vokal, gitar, håndtromme
    • Mikael Blak bass
    • Per I. Højgaard Petersen trommer
    • Mattias Kapnas tangenter

Samtale

Koblet til chatbot
Hei! Ingen festspillansatte er tilgjengelige, men kanskje jeg kan hjelpe?
Hei! Jeg er Festspillenes chatbot. Hva kan jeg hjelpe deg med?

Takk for praten!

Hei! Kan vi hjelpe deg med noe?