Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har pr�vd � tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Hopp til hovedinnhold
26. mai - 09. juni 2021

Festkonsert

m/Tine Thing Helseth, Ingrid Bjørnov & Sjøforsvarets musikkorps

Fornøyelser
Konsertforestilling Digital
Tidligere arrangement:
  • Overstått

​En hyllest til korpsmusikken.

​Det blir ordentlig gladstemning når Tine Thing Helseth inviterer til festkonsert i Grieghallen sammen med Ingrid Bjørnov og Sjøforsvarets musikkorps og dirigent Ingar Bergby. Thing Helseth og Bjørnov kjenner hverandre godt og har opptrådt sammen flere ganger før, noe som skinner gjennom når de står på scenen.  

Musikkorpsene er nærmest en hellig institusjon i Norge og samler tusenvis av frivillige i alle aldre som skaper fest ved alle anledninger. Thing Helseth startet selv i korps da hun var liten, og korpsmusikken har vært med å forme henne som artist. Som 33-åring har hun rukket å selge til gullalbum, vinne priser og stipender, være solist med en rekke anerkjente orkestre, opprette sin egen festival og skape ensemblet tenThing. I 2007 ble hun, som den første klassiske musikeren noensinne, tildelt Spellemannprisen som årets nykommer. 

Ingrid Bjørnov er et kjent navn i underholdnings-Norge og nasjonens regjerende humorpianistinne. Hun slo gjennom på 80-tallet som den ene halvparten i duoen Dollie de Luxe. Dollie var en kjempesuksess som blant annet mottok to Spellemannspriser og vant den norske finalen i Melodi Grand Prix i 1984. Tre år senere bestilte Festspillene et verk av duoen, og resultatet var den første utgaven av rockeoperaen Which Witch. Siden har hun hatt en allsidig karriere, med en rekke populære utgivelser, tre soloalbum, tv- og radioprogrammer, bøker, musikaler og fem sceneshow.  

Ærverdige Sjøforsvarets musikkorps har røtter fra 1792 og er naturligvis med når korpsmusikken skal hylles. Det allsidige korpset holder til på Bergenhus festning og er et av Forsvarets fem profesjonelle musikkorps. De deltar stadig på konserter, festivaler og militære seremonier i hele landet, selvsagt alltid i uniform.

Informasjon

​Arrangementet filmes. Kameraene kan oppleves forstyrrende for publikum i salen. Dørene stenger 5 min før oppsatt starttid. All videreformidling, kopiering og nedlastning av videoinnhold er forbudt.

Festspillene blir gjennomført i samsvar med regjeringens og lokale myndigheters gjeldende påbud og retningslinjer. Les mer her.

Har du digitalt pass eller billett? Se arrangementet her.


Arena

Varighet

​1 t 15 min

Billetter

I salen
Ordinær: 430
Honnør: 387
Under 30 år/student: 190
BT Fordel: 322

Digital
Ordinær: 250
Under 30 år/student: 150
BT Fordel: 180
Husholdningsbillett: 400

Har du digitalt pass eller billett? Se arrangementet her.

Medvirkende

    • Sjøforsvarets musikkorps 
    • Ingar Bergby dirigent
    • Tine Thing Helseth trompet
    • Ingrid Bjørnov piano, sang

Samtale

Koblet til chatbot
Hei! Ingen festspillansatte er tilgjengelige, men kanskje jeg kan hjelpe?
Hei! Jeg er Festspillenes chatbot. Hva kan jeg hjelpe deg med?

Takk for praten!

Hei! Kan vi hjelpe deg med noe?