Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har pr�vd � tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Hopp til hovedinnhold
26. mai - 09. juni 2021

Hull & Sønn

Fornøyelser
Teater Familie
Urpremiere
Neste arrangement:

​Hva skjer når verdens eneste hullfabrikk stenger? 

Hull & Sønn er navnet på en fabrikk som lager alle slags hull. En dag blir fabrikken solgt, og den nye toppsjefen vil legge den ned. Fabrikken produserer jo ingen ting! Nedleggelsen byr imidlertid raskt på problemer, for hvordan skal en kle på seg uten hull i buksebena? Og hvordan kan en spille trompet eller skyte med kanoner eller bore etter olje uten hull? Og verst av alt, hva skjer med sveitserosten?

Det nye teaterstykket Hull & Sønn er basert på forfatter Frode Grytten og illustratør Marvin Hallerakers bok med samme navn, utgitt i 2004. Forestillingen får urpremiere under Festspillene og vil ha et mangfold av sceniske uttrykk: Figurteater, skyggeteater, masker og konvensjonelt skuespill. Tematikken spinner rundt hva som skjer når det vi tar for gitt forsvinner. Stykket utforsker konsekvensene for individet og samfunnet når noe selvfølgelig forsvinner, og fremkaller både undring og latter.

Oppsetningen er et samarbeid mellom Yngve Seterås, Jan Holden fra Dukketeaterverkstedet, Fyllingsdalen teater og Festspillene i Bergen. De erfarne scenekunstnerne har også fått med seg dukkemaker og scenograf Monika Solheim, den ferske dukketeaterregissøren Daina Ulmyte, lysdesigner Randiane Sandboe, kostymemaker Julie Jensen, komponist Tarjei Vatne og lyddesigner Gunnar Innvær på laget.

«Hva er hull? Det er jo ingenting, ingenting med en ramme rundt. Noe så selvfølgelig for samfunnet, noe vi egentlig ikke tenker over at finnes. Men når hullene blir borte, ser vi ringvirkningene og kaos rammer.»
– JAN HOLDEN

Foto: Janneche Strønen

Informasjon

Gjennom å fortløpende lansere artister og forestillinger som er planlagt til årets festspill, ønsker Festspillene å rette oppmerksomheten mot det arbeidet kunstnerne gjør, vel vitende om at det endelige programmet kan bli annerledes på grunn av pandemien.

Festspillene vil følge helsemyndighetenes påbud og anbefalinger. For å skape minst mulig ulempe for publikum, vil billettsalget først starte nærmere årets festspill.


Arena

Varighet

​1 t 40 min inkl. pause

Billetter

​Billettsalget starter våren 2021. Meld deg på nyhetsbrevet for å holde deg oppdatert.

Anbefalt alder

6+

Språk

​Fremføres på norsk uten teksting.

Medvirkende

  • Jan Holden, Yngve Seterås, Daina Ulmytè regi
  • Jan Holden, Yngve Seterås manus
  • Ane Berentsen dramaturgi
  • Camilla Svingen/Syv mil produsent
  • Tarjei Vatne komponist
  • Jan Holden, Monika Solheim skuespiller, dukkefører, dukkemaker, scenografi
  • ​Daina Ulmytè skuespiller, dukkefører
  • Yngve Seterås skuespiller
  • Kjell Hammerø dokumentasjon
  • Gunnar Innvær kontentum
  • Julie Jensen kostymedesign og -maker
  • Randiane Sandboe lysdesign, lystekniker

En samproduksjon med

Dukketeaterverkstedet v/Jan Holden og Fyllingsdalen Teater​

Samtale

Koblet til chatbot
Hei! Ingen festspillansatte er tilgjengelige, men kanskje jeg kan hjelpe?
Hei! Jeg er Festspillenes chatbot. Hva kan jeg hjelpe deg med?

Takk for praten!

Hei! Kan vi hjelpe deg med noe?