Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har pr�vd � tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Hopp til hovedinnhold
26. mai - 09. juni 2021

Kajsa Balto

Fornøyelser
Musikk Digital
Tidligere arrangement:
  • Overstått

​Et møte mellom samisk tradisjonell musikk og moderne pop. 

Da den Oslo-baserte artisten Kajsa Balto (f. 1988) slapp sin første singel Vári Alde i 2016, mottok hun mye positiv oppmerksomhet for sin samiske og joikinspirerte versjon av den norske folketonen Oppå Fjellet. Siden den gang har hun gitt ut to album - Sámi sohka (Samisk slekt) i 2017 og Buot eallá (Alt lever) i 2020 – som begge har mottatt strålende kritikker. NRK hevdet for eksempel at Buot eallá var en av 2020s beste utgivelser.  

Anmelderne har trukket fram Baltos sterke og kraftfulle stemme, samt et lydbilde der urkraft og modernitet smelter sammen; en fusjon mellom moderne popmusikk og world music med røttene plantet i tradisjonell samisk joik. Tekstmessig tar hun ofte for seg temaer som bærekraft og respekt for alt levende, noe tittelen på det nyeste albumet også forteller om.  

Kajsa Balto deltok på Riksscenens mentorprogram i 2018, og i 2020 mottok hun Sametingets arbeidsstipend for yngre nyetablerte kunstnere.

Foto: Ørjan Marakatt Bertelsen

Informasjon

Arrangementet filmes. Kameraene kan oppleves forstyrrende for publikum i salen. Dørene stenger 5 min før oppsatt starttid. All videreformidling, kopiering og nedlastning av videoinnhold er forbudt.

Festspillene blir gjennomført i samsvar med regjeringens og lokale myndigheters gjeldende påbud og retningslinjer. Les mer her.

Har du digitalt pass eller billett? Se arrangementet her.


Arena

Varighet

​1 t 

Billetter

I salen
Ordinær: 290 
Honnør: 261
Under 30 år/student: 190 
BT Fordel: 217

Digital
Ordinær: 150
BT Fordel: 110

Har du digitalt pass eller billett? Se arrangementet her.


Medvirkende

    • Kajsa Balto vokal
    • Ragnhild Tronsmo Haugland cello
    • Aleksander Sjølie gitar
    • Karoline Bjørhei trommer, perkusjon​

Samtale

Koblet til chatbot
Hei! Ingen festspillansatte er tilgjengelige, men kanskje jeg kan hjelpe?
Hei! Jeg er Festspillenes chatbot. Hva kan jeg hjelpe deg med?

Takk for praten!

Hei! Kan vi hjelpe deg med noe?