Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har pr�vd � tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Hopp til hovedinnhold
20. mai - 03. juni 2020

Kubbe lager spetakkel-spesial

Fornøyelser
Musikk Teater Familie
Tidligere arrangement:

​Spetakkel fra hele verdens favoritt-Kubbe.

​Kubbe har laget spetakkel på det meste her i verden, og gleder seg stort når han finner rytme og klang på uventede steder.

Bøkene om den sjarmerende trekubben er solgt til en rekke land, og etter at fortellingene ble oversatt til kinesisk i 2012, ble Kubbe superstjerne i Asia. Der appellerer han til både barn og voksne, og i Japan er det blitt både utstilling, egen kafé og animasjonsfilm. I fjor høst var det urpremiere på en interaktiv konsert som turnerte i Kina. 

I boken Kubbe lager spetakkel (2011) prøver Kubbe seg som korpsmusikant, men ender opp med å lage lyd på litt av hvert. Med utgangspunkt i denne fortellingen tar Kubbe med seg sine medhjelpere musiker og lydkunstner Stephan Meidell og serieskaper Åshild Kanstad Johnsen til Litteraturhuset i hjembyen Bergen – og en ny utgave av Spetakkel-spesial. 

Sammen lager de larm og musikk på Meidells musikkmaskin – et interaktivt elektromotorisk installasjonsorkester for barn. Hvordan høres det ut når små motorer spiller på gamle instrumenter, eller på andre ting en finner hjemme?

Foto: Litteraturhuset i Bergen
Tilgjengelig minst 30 dager etter første sending. Denne tjenesten tilbys av Festspillene i Bergen. Musikken er gjengitt med tillatelse fra TONO (tono.no). Uautorisert fremføring eller kopiering er ulovlig.

Arena

Varighet

​40 min

Språk

Fremføres på norsk

Medvirkende

    • Åshild Kanstad Johansen forfatter, illustratør
    • Stephan Meidell musiker, komponist

Presenteres i samarbeid med

Litteraturhuset i Bergen​

Støttet av

Kavlifondet​

Samtale

Koblet til chatbot
Hei! Ingen festspillansatte er tilgjengelige, men kanskje jeg kan hjelpe?
Hei! Jeg er Festspillenes chatbot. Hva kan jeg hjelpe deg med?

Takk for praten!

Hei! Kan vi hjelpe deg med noe?