Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har pr�vd � tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Hopp til hovedinnhold
25. mai - 08. juni 2022

Lene Berg

Festspillutstillingen

Utstilling
Neste arrangement:

​Filmregissør og billedkunstner med stort og personlig prosjekt.

Lene Berg er filmregissør og billedkunstner. Hun studerte filmregi ved Dramatiska Institutet i Stockholm, og har regissert fire langfilmer i tillegg til et stort antall kunstvideoarbeider og kortfilmer. I sin praksis som kunstner benytter hun ofte en kombinasjon av film og video sammen med tekst og bøker, collage og fotografi.

Til Festspillutstillingen i Bergen Kunsthall planlegger Berg et omfattende nytt prosjekt som vil utfolde seg gjennom kunsthallens utstillingssaler. Utstillingen utgjør første del av et større arbeid under tittelen Fra Far.

«Vi er svært glade for denne anledningen til å jobbe med den fremtredende kunstneren og filmskaperen Lene Berg på et nytt prosjekt for Festspillutstillingen i 2022» sier Bergen Kunsthalls direktør Axel Wieder.

«Hennes tidligere arbeider har tatt opp presserende sosiale temaer, med en årvåkenhet og særegen oppmerksomhet overfor kompleksiteten i det vi erfarer som levd virkelighet. Hennes nye prosjekt vil bli hennes mest personlige, men samtidig også mest omhyggelig undersøkende arbeid, og vil i Bergen Kunsthalls saler oversette en filmatisk opplevelse til et utstillingsformat.»

Festspillutstillingen er en av Norges viktigste samtidskunstutstillinger, og regnes som det mest prestisjefylte oppdraget for en norsk kunstner i sitt hjemland. Kunstneren velges av Bergen Kunsthalls kuratoriske stab og har vært vist ved Bergen Kunsthall hvert år siden 1953.

Les mer om Lene Berg og Festspillutstillingen 2022 her.

Lene Berg. Foto øverst: Fra råmaterialet til Fra Far.

Samtale

Koblet til chatbot
Hei! Ingen festspillansatte er tilgjengelige, men kanskje jeg kan hjelpe?
Hei! Jeg er Festspillenes chatbot. Hva kan jeg hjelpe deg med?

Takk for praten!

Hei! Kan vi hjelpe deg med noe?