Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har pr�vd � tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Hopp til hovedinnhold
20. mai - 03. juni 2020

Marius Neset Quintet m/Andreas Brantelid & Leif Ove Andsnes

Fra Festspillene i Bergen 2018

Fornøyelser
Musikk
Neste arrangement:
 • Gratis. Scroll ned for å se konserten.

​Fremtidsjazz med klokkespill og cello.

​For saksofonist og komponist Marius Neset har det uventede en viktig plass. Musikken hans inspireres av saksofonister som Wayne Shorter og Michael Brecker – men i høy grad også av komponister som Stravinskij – og er på terskelen mellom jazz og klassisk.

Det nyeste albumet, Circle of Chimes (2017), består av musikk som Neset komponerte for en utsolgt nyttårskonsert på Kölner Philharmonie, og albumet ble spilt inn allerede dagen etterpå. Jazzinorge omtaler albumet som «variert, virtuost spilt musikk fra noe som må være en av jazzens for tida friskeste kilder», og beskriver det musikalske møtet med Andreas Brantelid slik: «Neset lar to rørklokketoner legge det melodiske premisset, etter hvert utviklet med blant annet et dramatisk, men varmt melodistatement fra Brantelids cello.»

Til Håkonshallen kom også pianist Leif Ove Andsnes, og urfremførte en ny versjon av verket Prague's Ballet fra platen, sammen med Neset og Brantelid. Andsnes fremførte også utdrag fra Debussys Estampes.

Neset mottok i 2017 den prestisjetunge tyske musikkprisen Echo Jazz for albumet Snowmelt med London Sinfonietta, og ble nominert til Spellemannsprisen i 2018 for Circle of Chimes.

Foto: Thor Brødreskift

Informasjon

Vi vil gjerne høre fra deg! Legg igjen e-post-adressen her for å delta i publikumsundersøkelsen.Tilgjengelig minst 30 dager etter første sending. Denne tjenesten tilbys av Festspillene i Bergen. Musikken er gjengitt med tillatelse fra TONO (tono.no). Uautorisert fremføring eller kopiering er ulovlig.

Arena

Varighet

​1t 30 min

Medvirkende

  • Marius Neset saksofon
  • Ivo Neame piano
  • Jim Hart vibrafon, marimba
  • Petter Eldh kontrabass
  • Anton Eger trommer    
  • Andreas Brantelid   cello               
  • Leif Ove Andsnes   piano

Sponsor

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette. Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Avslå

Samtale

Koblet til chatbot
Hei! Ingen festspillansatte er tilgjengelige, men kanskje jeg kan hjelpe?
Hei! Jeg er Festspillenes chatbot. Hva kan jeg hjelpe deg med?

Takk for praten!

Hei! Kan vi hjelpe deg med noe?