Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har pr�vd � tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Hopp til hovedinnhold
20. mai - 03. juni 2020

Marja Mortensson & Daniel Herskedal

m/TrondheimSolistenes strykekvartett

Fornøyelser
Musikk
Tidligere arrangement:

​​Sørsamisk sangprakt som får deg ned i knestående.

​«Marja Mortensson har en sånn sangstemme som de pleide å brenne folk på bålet for.» Slik startet Klassekampen anmeldelsen av det nyeste albumet fra den sørsamiske artisten og joikeren Marja Mortensson (f. 1995), som kom i høst. Lååje – Dawn er hennes første duoplate sammen med jazztubaist, basstrompetist og medkomponist Daniel Herskedal, og ble spilt inn sammen med TrondheimSolistenes strykekvartett.  

Mortensson synger på sørsamisk, som i dag snakkes av færre enn tusen personer, og har nærmest egenhendig gjenopplivet sin egen musikalske kulturarv. Andrealbumet Mojhtestasse – Cultural Heirlooms, som tok tak i den sør- og umesamiske joiketradisjonen, ble nominert til Nordic Music Prize og ikke uventet belønnet med en Spellemannspris i 2019. 

Den internasjonalt anerkjente musikeren Daniel Herskedal, som ifølge avisa Morning Star leverte årets beste konsert i London i 2019, debuterte som filmmusikkomponist i den Brad Pitt-produserte filmen The Last Black Man in San Francisco

Sammen har de utformet Lååje – Dawn, som i hovedsak består av nykomponerte låter i et landskap der både kunstmusikk, strykearrangement og tradisjon har sin selvfølgelige plass.  

«Hun frembringer en sangprakt som burde få lyttere fra alle verdenshjørner ned i knestående. Så vakkert, så annerledes, så intuitivt lett å forstå og føle». 
– DAGENS NÆRINGSLIV 

Foto: Knut Åserud

Informasjon


Tilgjengelig minst 30 dager etter første sending. Denne tjenesten tilbys av Festspillene i Bergen. Musikken er gjengitt med tillatelse fra TONO (tono.no). Uautorisert fremføring eller kopiering er ulovlig.

Arena

Varighet

​1 t 

Medvirkende

  • Marja Mortensson vokal
  • Daniel Herskedal tuba
  • TrondheimSolistenes strykekvartett:
  • Ola Lindset 1. fiolin
  • Åse Våg Aaknes 2. fiolin
  • Bergmund Skaslien bratsj
  • Marit Aspås cello

Støttet av

​H Westfal-Larsen og Hustru Anna Westfal-Larsens Almennyttige Fond og Kavlifondet

Samtale

Koblet til chatbot
Hei! Ingen festspillansatte er tilgjengelige, men kanskje jeg kan hjelpe?
Hei! Jeg er Festspillenes chatbot. Hva kan jeg hjelpe deg med?

Takk for praten!

Hei! Kan vi hjelpe deg med noe?