Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har pr�vd � tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Hopp til hovedinnhold
24. mai - 7. juni 2023

Mary Lattimore

Tidligere forestillinger:

​Harpe i flere lag.

Mary Lattimore tryller frem drømmende, loop-basert musikk med effekter på sin 47-strenger Lyon & Healy Grand-harpe, som kan sette enhver lytter i transe. Den amerikanske artisten fikk instrumentet inn fra barndommen av, med en mor som underviste i klassisk harpe. Men med Marys forkjærlighet for grunge og rock var det tydelig at hun ønsket å gå en annen vei.

Mange år og strenger senere er Mary Lattimore i dag en yndling i undergrunnsmiljøer verden over med sin avant gardistiske harpespilling. Titlene forteller historier fra hennes omfattende turnévirksomhet med harpen i bagasjerommet, og på Kulturhuset spiller hun musikk fra utgivelsene Silver Ladders, At the Dam, Hundreds of Days og Collected Pieces.

Hun sier selv at å mestre instrumentet er å kunne spille på hele konstruksjonen, og med store stålringer og lakkerte negler tar hun hele harpen i bruk – også treverk og deler som ikke vanligvis brukes til å lage musikk. En loop-pedal repeterer lydene, og via den vokser mange av musikerens sanger, som starter ut delikat og mykt, til vakre dronete stykker sammensatt i en lett, flytende malstrøm av lyd.

Under årets festspill opptrer hun også sammen med Sondre Lerche og fiolinist Tim Fain på Den Nationale Scene.

Foto: Ghostly International

Informasjon  • Musikk

Arena

Varighet

​1 t

Billetter

Ordinær: 310
Under 30 år/student: 200
Honnør: 279
FiB Fordel: 217
BT Fordel: 232

Medvirkende

    • ​Mary Lattimore harpe 

Samtale

Koblet til chatbot
Hei! Ingen festspillansatte er tilgjengelige, men kanskje jeg kan hjelpe?
Hei! Jeg er Festspillenes chatbot. Hva kan jeg hjelpe deg med?

Hei! Kan vi hjelpe deg med noe?

Takk for praten!