Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har pr�vd � tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Hopp til hovedinnhold
26. mai - 09. juni 2021

Mathias Rugsveen

Vinner av Den norske solistpris 2020

Forbindelser
Musikk
Neste arrangement:

Spilleglede med trekkspill.

​Søndag 22. november ble trekkspiller Mathias Rugsveen fra Oslo kåret til vinner av Virtuos 2020 og Den norske solistpris på 100 000 kr. En festspillkonsert er også en del av premien.

Mathias Rugsveen har spilt trekkspill siden han var fem år gammel, og det var tilfeldig at det var akkurat det instrumentet han skulle ende opp med.

– Mine foreldre ville at jeg skulle spille et instrument, og trekkspill var et av dem som hadde minst venteliste, forteller 16-åringen, som elsker de store variasjonsmulighetene som ligger i instrumentet sitt.

Mathias er ikke ukjent med konkurranser, og kom helt til finalen i Norske talenter i 2017 (se video). I Virtuos-finalen valgte han Brahmsiana, Rhapsody for Bayan av russiske Viacheslav Semionov (1946–).

– For en spilleglede! Som gammel festmusiker vil jeg si at man får lyst til å spille sammen med deg. Da er man sikret en ordentlig fest. Det er innlysende at Mathias har fått den russiske folkesjela inn med morsmelken. Du imiterer den ikke, du er den. Du fortolker den og skaper magi, sa festspilldirektør Anders Beyer.

Foto: Robert Rønning/NRK

Informasjon

​​​Arrangementer som er planlagt på Festspillene i Bergen 2021 vil annonseres fortløpende utover høsten og vinteren.

Det er sannsynlig at planene for neste års festspill vil påvirkes av pandemien og smittevernrestriksjoner. Gjennom å lansere artister og forestillinger løpende, ønsker Festspillene å rette oppmerksomheten mot det arbeidet kunstnerne gjør, vel vitende om at det endelige festspillprogrammet kan se annerledes ut. 

Festspillene vil følge helsemyndighetenes påbud og anbefalinger, og ønsker å skape trygge forhold og minst mulig ulempe for publikum. Derfor vil billettsalget til Festspillene i Bergen 2021 først starte til våren.


Arena

Varighet

​1 t

Billetter

​Billettsalget starter våren 2021. Meld deg på nyhetsbrevet for å holde deg oppdatert.

Medvirkende

    Mathias Rugsveen trekkspill

Samtale

Koblet til chatbot
Hei! Ingen festspillansatte er tilgjengelige, men kanskje jeg kan hjelpe?
Hei! Jeg er Festspillenes chatbot. Hva kan jeg hjelpe deg med?

Takk for praten!

Hei! Kan vi hjelpe deg med noe?