Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har pr�vd � tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Hopp til hovedinnhold
25. mai - 08. juni 2022

mellomland

BUD/Sovaco de Cobra

Forstyrrelser
Dans
Urpremiere
Neste arrangement:

​En dobbelforestilling fra Carte Blanche.

​I mellomland har teatersjef Annabelle Bonnéry engasjert to fremadstormende koreografer fra samme generasjon til å skape en todelt helaften for Carte Blanche. Fem og ni dansere møter koreografene Roza Moshtaghi og Lander Patrick i en dobbel-forestilling som presenterer norsk og internasjonal samtidsdans på samme scene.

Utgangspunktet for BUD er "venting", og i forestillingen utforsker koreograf Roza Moshtaghi hvordan vi kan oppleve en fortelling om "venting" og forventninger knyttet til å være i denne mystiske tilstanden. Utøverne går gjennom ulike situasjoner der de venter, stopper opp, og blir værende igjen. De gåtefulle figurene er kledd i kostymer som grenser til installasjoner, og gjør BUDs sceniske venterom til en sterk visuell opplevelse med fem av kompaniets dansere.

I Sovaco de Cobra (slangens armhule) fortsetter Lander Patrick sitt dypdykk i den portugisiske fadoen som han startet sammen Jonas Lopes i forestillingen Bato Fado fra 2021. I dag er fado mest kjent som tradisjonell folkesang med lengselfulle tekster sunget med stor patos. Patrick utforsker fadoens røtter og mytologi i et forsøk på å gjenopplive glemt kunnskap og fortidens tapte fotspor. Sovaco de Cobra er laget for ni av Carte Blanche sine dansere. Du kan forvente lekent fysisk arbeid, en teatral tilnærming og en god dose humor.  

Roza Moshtaghi er en iransk koreograf og utøver som bor og arbeider i Oslo. Hennes arbeid tar for seg fortellinger om begjær, som skapes gjennom prosessen med å tilpasse seg eller reagere på systemer og struktur. Hennes tre siste forestillinger er LIMBO (2021), Bouncing Narratives (2019) og Only Forever (2018).  

Lander Patrick, født i Brasil, oppvokst i Portugal med base i Lisboa. Han har vunnet flere priser, og forestillingen Adorabilis (2017) som han laget med sin faste samarbeidspartner Jonas Lopes, ble valgt til Aerowaves Priority Company i 2017.  

Bilde: dansere Nadege Kubwayo, Lin van Kaam (foto: Sjur Pollen)


Informasjon

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få beskjed når arrangementet kommer i salg. 


Arena

Varighet

​1 t 50 min inkl. pause

Billetter

Få beskjed når billettene er i salg.

Medvirkende

  BUD

  • Roza Moshtaghi koreografi
  • Thomas Schaupp dramaturg
  • Ronak Moshtaghi installasjon og kostyme
  • Thomas Bruvik lysdesign
  • Lykourgos Porfyris musikk
  • Irene Vesterhus Theisen, Daniel Mariblanca, Ole Martin Meland, Aslak Aune Nygaard/Guro Rimeslåtten, Anne Lise Rønne dansere

  Sovaco de Cobra

  • Leander Patrick koreografi
  • Jonas Lopes dramaturg
  • Leander Patrick kostymekonsept
  • Rui Daniel lysdesign
  • Mestre André musikk
  • Noam Eidelman Shatil, Caroline Eckly, Dawid Lorenc, Tilly Sordat, Lin van Kaam, Max Makowski, Mathias Stoltenberg, Adrian Bartczak, Nadege Kubwayo dansere

SAMPRODUKSJON MED

​Carte Blanche, Norges nasjonale kompani for samtidsdans

Samtale

Koblet til chatbot
Hei! Ingen festspillansatte er tilgjengelige, men kanskje jeg kan hjelpe?
Hei! Jeg er Festspillenes chatbot. Hva kan jeg hjelpe deg med?

Takk for praten!

Hei! Kan vi hjelpe deg med noe?