Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har pr�vd � tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Hopp til hovedinnhold
20. mai - 03. juni 2020

Miriam Helms Ålien & Christian Ihle Hadland

Forbindelser
Musikk
Tidligere arrangement:

Uttrykksfulle favoritter av Grieg, Schubert og Szymanowsky. 

Den prisbelønte norske fiolinisten Miriam Helms Ålien (f. 1991) besitter ekstraordinær musikalitet og modenhet. Hun har en livslang kjærlighet til fiolinen og visste allerede som 6-åring at det var musikken hun ville vie livet sitt til. 

Helms Ålien debuterte med sin egen konsert under Festspillene i Bergen 2015. Hun har mottatt en rekke internasjonale og nasjonale priser og er tilknyttet det anerkjente Kronberg-akademiet i Tyskland. Hun er også kunstnerisk leder for Norges nordligste kammermusikkfestival, Festivalta i Finnmark. 

Opprinnelig skulle Helms Ålien gjeste årets festspill med tre andre profilerte instrumentalister fra Kronberg-akademiet. Nå blir det en konsert i duoformat sammen med pianisten Christian Ihle Hadland, som er kjent for sin delikate og raffinerte spillestil. Dette er deres første konsert sammen. 

– Vi gleder oss stort til å spille et variert og uttrykksfullt program med musikk av tre favoritt-komponister som vi har til felles. Programmet består av Schuberts vanvittig nydelige duo-sonate i A-dur, Griegs «nasjonale» G-dur-sonate og Szymanowskys mer ukjente, men minst like vakre og dramatiske ungdomsverk, Sonate i d-moll, sier Miriam Helms Ålien.

Collage: Miriam: (foto: Jessy Lee), Christian Ihle Hadland (foto: Nikolaj Lund)

Informasjon

Vi vil gjerne høre fra deg! Legg igjen e-post-adressen her for å delta i publikumsundersøkelsen.

Tilgjengelig minst 30 dager etter første sending. Denne tjenesten tilbys av Festspillene i Bergen. Musikken er gjengitt med tillatelse fra TONO (tono.no). Uautorisert fremføring eller kopiering er ulovlig.

Arena

Varighet

​1 t

Medvirkende

 • ​Miriam Helms Ålien fiolin
 • Christian Ihle Hadland piano

Musikk av

 • Schubert
 • Szymanowsky
 • Grieg

Verk

  • Karol Szymanowsky (1882–1937)
  • Fiolinsonate i d-moll, op. 9

   • Franz Schubert (1797–1828)
   • Fiolinsonate i A-dur,  «Grand Duo», D 574

    • Edvard Grieg (1843–1907):
    • Fiolinsonate nr. 2 i G-dur, op. 13

Støttet av

​Sparebankstiftelsen DNB – Dextra Musica

Sponsor

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler (cookies). Du kan fortsette å bruke siden som vanlig hvis du godtar dette. Les mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Avslå

Samtale

Koblet til chatbot
Hei! Ingen festspillansatte er tilgjengelige, men kanskje jeg kan hjelpe?
Hei! Jeg er Festspillenes chatbot. Hva kan jeg hjelpe deg med?

Takk for praten!

Hei! Kan vi hjelpe deg med noe?