Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har pr�vd � tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Hopp til hovedinnhold
20. mai - 03. juni 2020

Moddi

Det nye nord

Fornøyelser
Musikk
Tidligere arrangement:

​​Musikalsk historieformidling med sterkt samfunnsengasjement.

​Med sitt nye storprosjekt Det nye nord ønsker visesanger Pål Moddi Knutsen å bryte med gamle klisjeer om Nord-Norge, og bygge et nytt, mer tidsriktig bilde av hvordan folk lever, arbeider og forstår seg selv i vår nordligste landsdel.

Nord-Norge har endret seg raskt de siste tiårene. Avsondrede bonde- og fiskersamfunn er forvandlet av høyteknologisk industri og en umettelig oppdrettsnæring. Allikevel er det som om oppfatningen av landsdelen er stivnet i sjarker, rorbuer og reinsdyr. 

Moddi ønsker å tegne et bilde av et nytt Nord-Norge, på vei inn ei ny tid.

– Jeg har hentet inspirasjon fra smelteverkene, lakseslakteriene, romfartsmiljøet, kraftbransjen og alle de andre stedene som ikke passer inn i det klassiske bildet av Nord-Norge. Jeg ønsker å vise fram en levende og dynamisk landsdel, full av nye ideer og initiativer. Målet er hårete nok: Å etablere en ny poesi rundt landsdelen og klisjeen Nord-Norge.

Sammen med en kvartett med forankring i jazzens verden males et lydbilde hvor hver eneste lyd fra instrumentene fanges opp og blir til musikk – fra knirkingen i pianokrakken til de høyeste overtonene i kontrabassen.

For Moddi er Det nye nord startskuddet for et større prosjekt hvor målet er å etablere en norskspråklig, slagkraftig visepop som er relevant for vår egen tid.

– Jeg har selv vært en ivrig formidler av nordnorsk historie, identitet og tradisjon. Nå ønsker jeg å ta et langt steg ut av komfortsonen. Ut av sjarken, og inn i ei ny tid.

Foto: Jørgen Nordby

InformasjonTilgjengelig minst 30 dager etter første sending. Denne tjenesten tilbys av Festspillene i Bergen. Musikken er gjengitt med tillatelse fra TONO (tono.no). Uautorisert fremføring eller kopiering er ulovlig.

Arena

Varighet

​1 t

Medvirkende

  • Pål Moddi Knutsen gitar, vokal 
  • Hildegunn Øiseth trompet, bukkehorn
  • Morten Qvenild piano
  • Sigurd Hole kontrabass
  • Veslemøy Narvesen slagverk
  • Silje Grimstad lys
  • Louise Lavoll lyd

Sponsor

Samtale

Koblet til chatbot
Hei! Ingen festspillansatte er tilgjengelige, men kanskje jeg kan hjelpe?
Hei! Jeg er Festspillenes chatbot. Hva kan jeg hjelpe deg med?

Takk for praten!

Hei! Kan vi hjelpe deg med noe?