Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har pr�vd � tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Hopp til hovedinnhold
26. mai - 09. juni 2021

Nylenda

Fornøyelser
Musikk Digital
Tidligere arrangement:
  • Overstått

​Siddis-trio kombinerer fortid og nåtid. 

Ved hjelp av analoge synther, trommemaskiner, orgel, bass og gitar, har gruppen Nylenda fra Stavanger skapt et lydbilde der sjangere som retro-pop, moderne elektronika og danserytmer blandes sammen. 

Trioen har så langt gitt ut fire singler, spilt på konsertscener og festivaler over hele landet, og vært i musikkpressens søkelys både i Norge og utlandet. Da de mottok NOPA-stipendet i 2017, var dette juryens begrunnelse: «Med sine suggererende, nærmest hypnotiske rytmer har Nylenda klart å skape et sound som er friskt og fengende. Elementer av sen psykedelisk Beatles blandet med 70/80-talls-synther resulterer i et helstøpt produkt […]. Låtmaterialet og tekstmaterialet kler lydbildet og er med på å skape en gjennomgående rød tråd.» 

Nylenda består av Øivind Hatleskog (vokal/orgel/synth), samt de to brødrene John Håland (bass/vokal) og Sigbjørn Håland (analog synth/trommemaskin/gitar). Etter at koronaåret 2020 primært ble brukt til studioarbeid, er gruppens debutalbum – Medicating a Prophet – klart for utgivelse i løpet av 2021. 

Informasjon

Arrangementet filmes. Kameraene kan oppleves forstyrrende for publikum i salen. Dørene stenger 5 min før oppsatt starttid. All videreformidling, kopiering og nedlastning av videoinnhold er forbudt.

Festspillene blir gjennomført i samsvar med regjeringens og lokale myndigheters gjeldende påbud og retningslinjer. Les mer her.

Har du digitalt pass eller billett? Se arrangementet her.


Arena

Varighet

​1 t

Billetter

I salen
Ordinær: 290
Honnør: 261
Under 30 år/student: 190
BT Fordel: 217

Digital
Ordinær: 150
BT Fordel: 110

Har du digitalt pass eller billett? Se arrangementet her.

Medvirkende

    • Nylenda
    • Sigbjørn Håland synth, sitar, trommemaskin, sampler
    • John Olav Håland bass
    • Øivind Hatleskog vokal, orgel, mellotron, synth, gitar

Samtale

Koblet til chatbot
Hei! Ingen festspillansatte er tilgjengelige, men kanskje jeg kan hjelpe?
Hei! Jeg er Festspillenes chatbot. Hva kan jeg hjelpe deg med?

Takk for praten!

Hei! Kan vi hjelpe deg med noe?