Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har pr�vd � tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Hopp til hovedinnhold
26. mai - 09. juni 2021

Ragnhild Hemsing & TrondheimSolistene

Forbindelser
Musikk
Neste arrangement:

​Klangen av understrenger i Peer Gynt.

Ragnhild Hemsing og TrondheimSolistene kommer til Håkonshallen med Edvard Griegs musikk på hardingfele, fiolin og strykeorkester.

– Edvard Grieg har sjølv sagt at suiten er inspirert av norsk folkemusikk. Med det i mente, er mitt ønske gjennom dette prosjektet å dykke dypere ned i Griegs musikk til Peer Gynt og utforske det spennende skjæringspunktet mellom folkemusikk og klassisk musikk, sier Ragnhild Hemsing.

Hun vokste opp med og spilte folkemusikk parallelt med klassisk musikk i hele oppveksten, og har alltid vært fascinert av både likheter og kontraster i spillestil og lydbilde.

– Dette ønsker jeg å framheve her med musikken til Peer Gynt i ny drakt. Understrengene er kjerna til hardingfela, og jeg synes det oppstår spennende klangbilder gjennom understrengene som alltid resonnerer med. De første tonene i Peer Gynts Morgenstemning er hentet nettopp fra understrengene på ei hardingfele. Vi kjenner jo også godt op. 72, der Grieg bearbeider slåtter etter spelemannen Knut Dale for solo klaver, sier hun. 

Til konserten er Edvard Griegs Peer Gynt-suite nr. 1 og 2 for første gang arrangert spesielt for hardingfele- og fiolinsolo med strykeorkester.

– Jeg er også veldig glad for samarbeidet med TrondheimSolistene, et eminent strykeorkester jeg har hatt glede av å spille med flere ganger tidligere. Arrangementene er nydelig gjort av Tormod Tvete Vik, sier Hemsing.

Informasjon

Gjennom å fortløpende lansere artister og forestillinger som er planlagt til årets festspill, ønsker Festspillene å rette oppmerksomheten mot det arbeidet kunstnerne gjør, vel vitende om at det endelige programmet kan bli annerledes på grunn av pandemien.

Festspillene vil følge helsemyndighetenes påbud og anbefalinger. For å skape minst mulig ulempe for publikum, vil billettsalget først starte nærmere årets festspill.


TrondheimSolistene (foto: Nikonaj Lund). Bilde øverst: Ragnhild Hemsing og TrondheimSolistene (foto: Nikolaj Lund).

Arena

Varighet

​1 t 30 min

Billetter

​Billettsalget starter våren 2021. Meld deg på nyhetsbrevet for å holde deg oppdatert.

Medvirkende

  • TrondheimSolistene
  • Ragnhild Hemsing fiolin, fele

Musikk av

  • Valen
  • Thoresen
  • Grieg

Verk

  • Fartein Valen (1887–1952)
   Legende, op. 1
  • Lasse Thoresen (1949–)
   Skyggers Drøm, op. 55
  • Edvard Grieg (1843–1907)
   Peer Gynt utvalg

Samtale

Koblet til chatbot
Hei! Ingen festspillansatte er tilgjengelige, men kanskje jeg kan hjelpe?
Hei! Jeg er Festspillenes chatbot. Hva kan jeg hjelpe deg med?

Takk for praten!

Hei! Kan vi hjelpe deg med noe?