Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har pr�vd � tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Hopp til hovedinnhold
24. mai - 7. juni 2023

Sacrificing

Tidligere forestillinger:

​Hooman Sharifi møter Motorpsycho live på scenen.

I Sacrificing handler det om den voldsomme, massive musikken i sameksistens med den ensomme kroppen. 

Hooman Sharifi fremfører en solo til musikken fra det legendariske norske rockebandet Motorpsycho i en eksperimenterende og ekspressiv konserthybrid. Forestillingen henter inspirasjon av Igor Stravinskijs mesterverk, balletten Vårofferet, hvor en ung jente blir utvalgt som offer og danser seg i hjel. 

Hooman Sharifi er danser og koreograf, og har vært teatersjef for Carte Blanche. Han benytter ofte dans som et politisk og aktivistisk medium i sitt arbeid, og anser scenekunsten som et sted for dialog og konfrontasjon i mulige og umulige prosjekter. Det anerkjente bandet Motorpsycho spiller en eksperimentell blanding av psykedelisk rock, jazz, metall og punk, og i denne forestillingen har du mulighet til å oppleve dem i en sjelden besetning med Bent Sæther, Hans Magnus Ryan og Thomas «Tos» Nieuwenhuizen, som også turnerer som keyboardist med Sunn O))).

I Sacrificing utforsker Sharifi og Motorpsycho aspekter ved ofring, knyttet til det rituelle, seremonielle og teatrale, men også det hverdagslige. I 2020 ble meningsskapende aktiviteter ofret på koronaens alter, og klimasaken fortsetter å kreve sine ofre i fremtiden. I Sharifis legemliggjøring av Motorpsychos hvileløse og kraftige brottsjøer av lyd kryper det frem et spørsmål om hva man selv er villig til å ofre for å opprettholde sin egen eksistens.

Foto: Nyebilder


Hooman Sharifi møter Motorpsycho.
 • Musikk
 • Dans

Arena

Varighet

​1 t 20 min

Billetter

Ordinær: 260/390/440
Under 30 år/student: 200
Honnør: 234/351/396
FiB Fordel: 182/273/308
BT Fordel: 195/292/330

Medvirkende

  • Motorpsycho & Impure Company konsept, idé
  • Hooman Sharifi dans, koreografi, lys
  • Bent Sæther, Hans Magnus Ryan, Thomas Nieuwenhuizen musikk
  • Ketil Nicolaysen lyd
  • Rikke Baewert produsent
  • Cecilie Lykke management

Samtale

Koblet til chatbot
Hei! Ingen festspillansatte er tilgjengelige, men kanskje jeg kan hjelpe?
Hei! Jeg er Festspillenes chatbot. Hva kan jeg hjelpe deg med?

Hei! Kan vi hjelpe deg med noe?

Takk for praten!