Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har pr�vd � tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Hopp til hovedinnhold
22. mai - 5. juni 2024

Stikk innom

Kommende forestillinger:

​50 år med musikalsk påfyll fra fremtidens artister.

Stikk innom-konsertene har nå vært en del av programmet til Festspillene i et halvt århundre. Konsertene med studenter fra Griegakademiet er en kjær tradisjon som gir anledning til å bli kjent med artister som vil prege norsk musikkliv i årene fremover. På disse dagtidskonsertene står Bergens dyktige musikkstudenter på scenen i Spissen i Grieghallen, under de ikoniske taklampene.

På Stikk innom-scenen har du blant annet tidligere kunne høre sopran Lise Davidsen, cellist Amalie Stalheim og pianist Kei Solvang, samt mange andre tidligere musikkstudenter i Bergen.

Konsertserien inneholder et bredt spekter av musikk, og har hovedvekt på det klassiske repertoaret. Programmet inneholder også avstikkere til andre sjangre og stilarter, og verkene spenner fra eldre til helt nye komposisjoner – noen ganger skrevet av studentene selv. Konsertene foregår i et avslappet format, og studentene spiller ofte sammen med sine lærere.  

Den første Stikk innom-konserten fant sted på Permanenten 24. mai 1974. Under årets festspill markeres 50-årsjubileet som seg hør og bør over tre dager, med lengre konserter torsdag 23. mai og fredag 24. mai. Lørdag 25. mai blir det konserter gjennom hele ettermiddagen. Kanskje får du også høre noe celebre gjester fra Stikk innoms historie denne jubileumslanghelgen.

Her kan du se gamle avisklipp og annonser om Stikk innom-konsertene, og lese et intervju med Olav Tveitane, rådgiver ved UiBs Fakultet for kunst, musikk og design og produsent for Stikk innom-konsertene i en årrekke. 

Flere programdetaljer for alle konserter vil bli tilgjengelig på fib.no/stikkinnom i mai.

Foto: Thor Brødreskift

Informasjon

​I anledning jubileet blir det utvidede konserter torsdag 23. og fredag 24. mai. Lørdag 25. mai blir det konserter fra kl 14:00–19:00 med pauser mellom. Alle konsertene har samme pris.

Se også studenter fra Griegakademiet i Unge ensembler på Festallmenningen tirsdag 28. mai.


  • Musikk

Arena

Timeplan

Torsdag 23. mai kl 14:00
Varighet: 1 t 15 min

Fredag 24. mai kl 14:00
Varighet: 1 t 15 min

Lørdag 25. mai kl 14:00
Varighet: 5 t

Mandag 27. mai, torsdag 30. mai–onsdag 5. juni
Varighet: 45 min

Billetter

​Ordinær: 50
Fem valgfrie konserter: 150

Klippekort for fem valgfrie konserter kan kjøpes i billettboden på Torgallmenningen fra mandag 20. mai eller i døren før hver Stikk innom-konsert.

Kjøp billett

I samarbeid med

​Griegakademiet – Institutt for musikk ved Universitetet i Bergen

Samtale

Koblet til chatbot
Hei! Ingen festspillansatte er tilgjengelige, men kanskje jeg kan hjelpe?
Hei! Jeg er Festspillenes chatbot. Hva kan jeg hjelpe deg med?

Hei! Kan vi hjelpe deg med noe?

Takk for praten!