Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har pr�vd � tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Hopp til hovedinnhold
22. mai - 5. juni 2024

Stikk innom

Kommende forestillinger:

​50 år med musikalsk påfyll fra fremtidens artister.

Stikk innom-konsertene har nå vært en del av programmet til Festspillene i et halvt århundre. Konsertene med studenter fra Griegakademiet er en kjær tradisjon som gir anledning til å bli kjent med artister som vil prege norsk musikkliv i årene fremover.

Under årets festspill feires 50-årsjubileet i tre dager til ende. Åpningskonserten torsdag 23. mai ledes av pianist og tidligere Griegakademiet-student Sjur Hjeltnes, og her blir det verbale og musikalske hilsener fra nær og fjern, smakebiter fra årets program – og overraskelser! På dagen 50 år etter den aller første konserten – fredag 24. mai – er det klart for en jubileumskonsert med et tilbakeblikk på historien med musikk og utøvere fra Stikk innom-historien. Her deltar blant annet vokalist Berit Opheim, pianistsøstrene Signe Bakke og Turid Bakke Braut, komponist Knut Vaage, og Sjur Hjeltnes, som også er konferansier. Lørdag 25. mai blir det «Stikk innom-maraton» over fem timer der Griegakademiet av i dag viser seg fram i sin fulle bredde – med klassisk, jazz, folkemusikk og nye komposisjoner og prosjekter.

Etter jubileumshelgen er Stikk innom-konsertene tilbake i vanlig format, der studenter fra Griegakademiet står på scenen i 12 konserter fra mandag 27. mai til onsdag 5. juni. Flere programdetaljer for disse konsertene blir tilgjengelige på fib.no/stikkinnom i mai.

Foto: Thor Brødreskift

Informasjon

​I anledning jubileet blir det utvidede konserter torsdag 23. og fredag 24. mai. Lørdag 25. mai blir det konserter fra kl 14:00–19:00 med pauser mellom. Alle konsertene har samme pris.

Her kan du se gamle avisklipp og annonser om Stikk innom-konsertene, og lese et intervju med Olav Tveitane, rådgiver ved UiBs Fakultet for kunst, musikk og design og produsent for Stikk innom-konsertene i en årrekke. 

Se også studenter fra Griegakademiet i Unge ensembler på Festallmenningen tirsdag 28. mai.


  • Musikk

Arena

Timeplan

Torsdag 23. mai kl 14:00
Varighet: 1 t 15 min

Fredag 24. mai kl 14:00
Varighet: 1 t 15 min

Lørdag 25. mai kl 14:00
Varighet: 5 t

Mandag 27. mai, torsdag 30. mai–onsdag 5. juni
Varighet: 45 min

Billetter

​Ordinær: 50
Fem valgfrie konserter: 150

Klippekort for fem valgfrie konserter kan kjøpes i billettboden på Torgallmenningen fra mandag 20. mai eller i døren før hver Stikk innom-konsert.

Kjøp billett

I samarbeid med

​Griegakademiet – Institutt for musikk ved Universitetet i Bergen

Samtale

Koblet til chatbot
Hei! Ingen festspillansatte er tilgjengelige, men kanskje jeg kan hjelpe?
Hei! Jeg er Festspillenes chatbot. Hva kan jeg hjelpe deg med?

Hei! Kan vi hjelpe deg med noe?

Takk for praten!