Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har pr�vd � tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Hopp til hovedinnhold
22. mai - 5. juni 2024

Symfoni for hele Grieghallen

m/Griegs a-mollkonsert

Kommende forestillinger:

​Musikk å vandre i.

I 2022 laget Øyvind Torvund Symfoni for Kunstnernes Hus som et utsmykningsverk i form av musikk til institusjonens jubileum. Publikum gikk fritt omkring fra rom til rom og lyttet. Nå har årets festspillkomponist videreutviklet symfonien med Grieghallen i tankene.

I hans nye Symfoni vil Bergen Filharmoniske Orkesters musikere spre seg over store deler av konserthuset. Strykerne befinner seg kanskje i garderobeområdet, messingblåserne på scenen og mellom dem står blant annet saksofonist Kjetil Møster, Jørgen Træen på synth og el-gitar og perkusjonist Jennifer Torrence. Publikum kan utforske Grieghallens nivåer, musikkens klanger og rommenes samspill som de selv ønsker.

– Jeg har tenkt litt på denne konserten som en festival. Jeg har alltid likt den følelsen av å gå rundt i forskjellige rom og oppleve ulike, samtidige stemninger og energier. I Grieghallen vil musikerne stå i grupper, og man kan selv bestemme hvor nært de ulike scenene man vil gå, sier Torvund.

Etter pausen fremføres Griegs udødelige Pianokonsert i a-moll, med unge Alexandra Dovgan som solist. Hun er født i 2007, og har gjort kometkarriere med opptredener til Europas største konserthaller de siste årene.

Informasjon

​NB! Vi gjør oppmerksom på at det ikke er nummerte seter eller et vanlig skille mellom scene og sal under første del av konserten. Musikerne spiller fra ulike steder i salen og foajeen, og publikum oppfordres til å bevege seg rundt og oppleve musikken fra ulike ståsteder. Under andre del av konserten er musikerne på scenen i Griegsalen og publikum må sitte på sine nummererte plasser. 

Les mer om festspillkomponist Øyvind Torvund.


Alexandra Dovgan. Foto: Irina Schymchak. Øverst: Øyvind Torvund, foto: Synne Sofi Bårdsdatter Bønes.
 • Musikk

Arena

Varighet

​1 t 30 min inkl. pause

Billetter

​​​Ordinær: 260/690/740
Under 30 år/student: 200
Honnør: 234/621/666
FiB Fordel: 182/483/518
BT Fordel: 195/517/555


Kjøp billett

Medvirkende

  • Bergen Filharmoniske Orkester
  • Ilan Volkov dirigent

  • Alexandra Dovgan piano

  • Kjetil Møster saksofon
  • Jørgen Træen synth
  • Jennifer Torrence perkusjon

Musikk av

  • Grieg
  • Torvund
  • Øyvind Torvund (1976–)​
   Symfoni
  • Edvard Grieg (1843–1907)
   Pianokonsert i a-moll, op. 16

Støttet av

Ernst von Siemens Music Foundation

Samtale

Koblet til chatbot
Hei! Ingen festspillansatte er tilgjengelige, men kanskje jeg kan hjelpe?
Hei! Jeg er Festspillenes chatbot. Hva kan jeg hjelpe deg med?

Hei! Kan vi hjelpe deg med noe?

Takk for praten!