Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har pr�vd � tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Hopp til hovedinnhold
25. mai - 08. juni 2022
Åpningsforestilling

Taylor Mac

A 24-decade history of popular music

Fornøyelser
Musikk Konsertforestilling
Urpremiere
Neste arrangement:

Taylor Mac til Festspillene med amerikansk overflødighetshorn.​

Festspillene i Bergen 2022 byr på urpremieren på en destillert symfonisk utgave av Taylor Macs feirede forestilling A 24-decade history of popular music.

Forestillingen presenterer en glitrende, subjektiv tolkning av amerikansk historie gjennom populærmusikk.

– Kjernen i A 24-decade history of popular music dreier seg om å utvide vår forståelse av samfunnet, historien og menneskeligheten. For å hjelpe oss med det, tar vi motsetninger og jobber for å bringe dem tettere sammen. Hvem kunne forestilt seg at en queen fra New York City skulle synge sammen med Bergen Filharmoniske Orkester? Vi gleder oss til å høre og se hva som skjer, sier Taylor Mac.

Den amerikanske kunstneren er kjent for å skape verk fulle av skjønnhet og motstand på samme tid. Mac er sanger, komponist, dramatiker, skuespiller og generell teatermaker, og lager forestillinger som sprenger alle forsøk på kategorisering. Med praktfulle kostymer, særegne utgaver av klassiskere langt tilbake i den amerikanske sangboken og en stor scenepersonlighet som veksler mellom sjarm og brodd, har A 24-decade history of popular music gjort stor suksess i ulike format.

Som en engangshappening i Brooklyn satte Mac opp hele forestillingen på 24 timer, sammenhengende. «En av de største opplevelsene i mitt liv. Jeg har sovet på det, og jeg er sikker», skrev The New York Times. Forestillingen var også en av finalistene til Pulitzer-prisen for drama i 2017 og vant Edward M. Kennedy-prisen for drama.

Under Festspillene blir verket for første gang arrangert for symfoniorkester, i et bestillingsverk fra Festspillene i Bergen, og skal urfremføres av Bergen Filharmoniske Orkester. Forestillingen varer i rundt 2 timer, og inneholder nye arrangement av amerikanske klassikere fra borgerkrigsballader til 60-tallets protestmusikk.

For å skape denne spesialutgaven av A 24-decade history of popular music har Taylor Mac med seg den amerikanske komponisten og arrangøren Ted Hearne og dirigent Alan Pierson. Med på laget er også Taylor Macs mangeårige samarbeidspartnere, musikalsk leder Matt Ray og kostymedesigner Machine Dazzle.

Informasjon

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få beskjed når arrangementet kommer i salg. 

Ny dato: Dette arrangementet er utsatt fra Festspillene i Bergen 2021 og har fått en ny konsertdato i 2022.


Foto: Little Fang Photography

Arena

Varighet

​2 t

Billetter

Få beskjed når billettene er i salg.

Medvirkende

  • Taylor Mac vokal
  • Alan Pierson dirigent
  • Bergen Filharmoniske Orkester
  • Matt Ray musikalsk produsent
  • Ted Hearne arrangør
  • Machine Dazzle kostymedesign
  • Linda Brumbach produsent
  • Alisa E. Regas ass. produsent

En samproduksjon med

​Pomegranate Arts og Nature's Darlings

Støttet av

H. Westfal-Larsen og Hustru Anna Westfal-Larsens Almennyttige Fond

Sponsor

Samtale

Koblet til chatbot
Hei! Ingen festspillansatte er tilgjengelige, men kanskje jeg kan hjelpe?
Hei! Jeg er Festspillenes chatbot. Hva kan jeg hjelpe deg med?

Takk for praten!

Hei! Kan vi hjelpe deg med noe?