Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har pr�vd � tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Åpningsforestilling

Taylor Mac

A 24-decade history of popular music

Fornøyelser
Musikk Konsertforestilling
Urfremføring
Tidligere arrangement:

Amerikansk overflødighetshorn med en scenepersonlighet av dimensjoner.

Festspillene i Bergen 2022 åpner med urfremføringen av en destillert symfonisk utgave av Taylor Macs feirede forestilling A 24-decade history of popular music

Forestillingen presenterer en glitrende, subjektiv tolkning av amerikansk historie gjennom populærmusikk. 

– Kjernen i A 24-decade history of popular music dreier seg om å utvide vår forståelse av samfunnet, historien og menneskeligheten. For å hjelpe oss med det, tar vi motsetninger og jobber for å bringe dem tettere sammen. Hvem hadde sett for seg at en queen fra New York skulle synge sammen med Bergen Filharmoniske Orkester? Vi gleder oss til å høre og se hva som skjer, sier Taylor Mac. 

Som sanger, komponist, dramatiker, skuespiller og generell teatermaker, lager Mac forestillinger som sprenger alle forsøk på kategorisering. I 2020 ble Taylor Macs mangeårige innsats på og av scenen belønnet med Den internasjonale Ibsenprisen.  

Med praktfulle kostymer, særegne utgaver av klassikere og en stor scenepersonlighet med sjarm og brodd i sentrum, har A 24-decade history of popular music gjort stor suksess i ulike format. 

«En av de største opplevelsene i mitt liv. Jeg har sovet på det, og jeg er sikker», skrev The New York Times etter en utgave av forestillingen.  

Under Festspillene blir musikken for første gang arrangert for symfoniorkester, i et bestillingsverk fra Festspillene i Bergen og Pomegranate Arts, og skal urfremføres av Bergen Filharmoniske Orkester. Forestillingen inneholder nye arrangement av amerikanske klassikere fra borgerkrigsballader via cowboylegender til disco.

For å skape denne spesialutgaven har Taylor Mac med seg den amerikanske komponisten og arrangøren Ted Hearne og dirigent Alan Pierson samt musikalsk leder Matt Ray og kostymedesigner Machine Dazzle.

Informasjon

Forestillingsprogram (pdf)

Ny dato: Dette arrangementet er utsatt fra Festspillene i Bergen 2021 og har fått en ny konsertdato i 2022.


Foto: Little Fang Photography

Arena

Varighet

​2 t

Billetter

Ordinær: 250/690/890
Honnør: 225/621/801
Under 30/student: 190
FiB Fordel t.o.m. 13. april: 175/483/623
FiB Fordel f.o.m. 14. april: 200/552/712
BT Fordel: 187/517/667

Medvirkende

  • Taylor Mac vokal
  • Alan Pierson dirigent
  • Bergen Filharmoniske Orkester
  • Edvard Grieg Vokalensemble
  • Matt Ray musikalsk produsent
  • Ted Hearne arrangør
  • Machine Dazzle kostymedesign
  • Linda Brumbach produsent
  • Alisa E. Regas ass. produsent

En samproduksjon med

Pomegranate Arts og Nature's Darlings

Støttet av

H. Westfal-Larsen og Hustru Anna Westfal-Larsens Almennyttige Fond, og Mid Atlantic Arts Foundation ved USArtists International i samarbeid med National Endowment for the Arts og Andrew W. Mellon Foundation

Sponsor

Samtale

Koblet til chatbot
Hei! Ingen festspillansatte er tilgjengelige, men kanskje jeg kan hjelpe?
Hei! Jeg er Festspillenes chatbot. Hva kan jeg hjelpe deg med?

Takk for praten!

Hei! Kan vi hjelpe deg med noe?